ZONGULDAK'IN KORONA VİRÜS RAPORU

ZONGULDAK'IN KORONA VİRÜS RAPORU

Zonguldak'ta sokağa çıkma kısıtlamasının getirildiği Nisan ayının başından bu yana sürdürülen korona virüs tedbirleri devam ediyor.

Sokağa maskesiz çıkmanın yasak olduğu kentte bu güne kadarki vak'a sayısı 894 oldu.

Korona virüsten yaşamını yitirenlerin sayısı ise 67 olarak açıklandı.

İçişleri Bakanlığında geçen 11-12 Nisan tarihleri arasında ilk kez 30 büyükşehir ve Zonguldak'ta sokağa çıkma kısıtlaması uygulandı.

Vak'a sayılarına bağlı vefatların Türkiye ortalamasının üzerinde seyrettiği Zonguldak'ın adı kamuoyunda "Ve Zonguldak" olarak sıkça yer aldı.

Kentte 65 yaş üstü nüfus yoğunluğunun fazla olması ve maden şehri olması sebebiyle akciğer hastalıklarının fazla olması, tedirginliği daha da arttırdı.

İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından ilk olarak halk pazarının belirli süre ile kapatılması, ile giriş çıkışların bir süreliğine durdurulmasının yanı sıra maskesiz sokağa çıkmanın yasaklandığı Zonguldak'ta yaklaşık 4 aylık süreçte vak'a sayısı 894 oldu.

İlk kez Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından açıklanan "filyasyon" çalışmalarının hızlıca uygulandığı ilk kentlerden biri olan Zonguldak'ta korona virüsle olan mücadele etkili oldu. Ülke genelinde artışlar yaşanırken adından sıkça söz edilen Zonguldak'taki tedbirlerle vak'a sayılarının artmasının önüne geçilmeye çalışılıyor. Belirli dönemlerde gözlem altına alınan bazı köy ve mahallelerde yapılan filyasyon çalışmalarıyla salgının artması engellenmeye çalışıldı. Tüm bu çalışmalar sürerken bugüne kadar korona virüse yakalanıp da iyileşenlerin sayısı 772 oldu. İl genelinde korona virüs sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı 67 oldu. Kentte tedavi görenlerin sayısı da 55 oldu. Korona virüsten en son ölüm vak'ası da geçen 30 Mayıs'ta yaşandı.



 

Güncelleme Tarihi: 07 Temmuz 2020, 17:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER