ZONGULDAK KIZILAY KAN MERKEZİ KAN BAĞIŞI KAMPANYASI DÜZENLEDİ

ZONGULDAK KIZILAY KAN MERKEZİ KAN BAĞIŞI KAMPANYASI DÜZENLEDİ

Zonguldak Valilik Binası karşısında Kızılay Kan Merkezi tarafından açık havada kan bağışı kampanyası düzenlendi. Kızılay Zonguldak Kan Merkezi Müdürü Dr Mehmet Günaydın,  "Vatandaşlarımızı insan  hayatını kurtarmaya devet edioruz."dedi. Çadır içinde düzenlenen kan bağışı kampanyasında bir çok vatandaş kan bağışlayarak destek oldu.

Pandemi sebebiyle kan bağış oranlarında yaşanan düşme sebebiyle hastaların kan temini konusunda sıkıntı yaşandığını ifade eden Kızılay Kan Merkezi  Müdürü Dr Mehmet Günaydın, insanları kan bağışlayarak hayat kurtarmaya davet ederek şunları söyledi

"Bugün Zonguldak Kızılay Kan Merkezi olarak Valilik önünde çadırımızı kurduk, vatandaşlarımıza kan bağışı bekliyoruz. Her zaman dediğimiz gibi kan acil değil sürekli bir ihtiyaçtır.  Bu yaşanan pandemi yani salgın nedeniyle kan bağış oranında büyük bir düşüş yaşandı ve dolayısıyla hastanelere hastalarımıza kan temini konusunda ister istemez sıkıntılar oluyor. O yüzden insanlarımızı sadece 15 dakikalarını ayırarak insan hayatlarını kurtarmaya davet ediyoruz. sonuçta Kimin ne zaman nerede ihtiyacı olacağı hiç belli olmaz. Zonguldak'ta özellikle Merkez ilçedeki vatandaşlarımızı bu konuda biraz daha duyarlı olmaya davet ediyoruz.”dedi.

Güncelleme Tarihi: 17 Ağustos 2020, 17:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER