"ZONGULDAK ŞANTİYE ALANINA DÖNECEK "

Zonguldak protokolü İncelemelerde Bulundu

"ZONGULDAK ŞANTİYE ALANINA DÖNECEK "

Zonguldak protokolü, Sahil kıyı projesi alanında incelemelerde bulundu. Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan beraberinde Vali Erdoğan Bektaş, Milletvekilleri Hamdi Uçar ve Ahmet Çolakoğlu AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun ile birlikte 19 Mayıs Atatürk'ü anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarının ardından beraber sahile geçerek sahil projesinin yapılacağı alanda incelemelerde bulundu. Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan Vali Erdoğan Bektaş'a ve milletvekillerine proje hakkında bilgiler aktardı.

 2020 YILINDA ŞANTİYE ALANINA DÖNECEK DEMİŞTİK, BU BİR BAŞLANGIÇ OLDU

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan yaptığı açıklamada basın mensuplarına da proje hakkında bilgiler vererek, "2020 yılında Zonguldak şantiye alanına dönecek demiştik ki bu bir başlangıç oldu." dedi. Başkan Ömer Selim Alan, "19 Mayıs'ın 101.Yıl dönümünü kutladık Sayın valimiz vekillerimiz ile beraber ve şimdide sahilde sahil kıyı projesini inceliyoruz. Malumunuz sahil kıyı düzenlemesi ihalesi 9 Mart'ta gerçekleştirmişti. TOKİ tarafından yer teslimi firmaya yapıldı Geçen hafta da biliyorsunuz bu alanda yıllardır ticaretini yapan 13 tane esnaf arkadaşımızı çağırdık ve tebligatları kendini yapıldı. Bugün de güzel havada sahildeki uygulamalar ne alemde bakalım istedik. Esnaflarımızın çoğunun boşalttığını görüyoruz onlara da teşekkür ediyoruz göstermiş oldukları bu yardımseverlikte ve duyarlılıktan dolayı. Onlar da bizim kadar istiyorlar projesinin bir an önce bitmesini ve yeni şekliyle Zonguldak halkının hizmetine girmesini o yüzden sağ olsunlar elinden geldiği kadar destek diyorlar ve katkı sağlıyorlar. Dediğin gibi Liman arkasında kendi aramızda ufak bir istişare yapıyoruz. İnşallah dediğim gibi 2020 yılında şantiye alanına dönecek demiştik ki bu bir başlangıç oldu.   
 

DERE ISLAH PROJESİ BAŞLAYACAK 
Zonguldak belediye Başkanı Ömer Selim Alan ayrıca sahil kıyı projesi akabinde dere ıslah projesinin başlayacağı müjdesini verdi. 

ENGELSİZ YAŞAM MEREZİ FAALİYETE BAŞLAYACAK
 Başkan selim Alan konuşmasında engelsiz yaşam merkezi hakkında bilgi verdi. Başkan Alan, "Daha önce ihalesini yaptığımız yer teslimini yaptığımız kızlar plaj diye tabir ettiğimiz engelsiz yaşam Merkezimiz de faaliyete başlayacak." ifadesini kullandı.

LAVUAR ALANI TEMMUZ'DA İHALE EDİLECEK 
Lavuar alanı Temmuz ayında ihale edileceğinide belirten Başkan Selim Alan, "Tabii herkesin en büyük beklentisi lavuar alanı projesi onu da inşallah Haziran ayı içerisinde projesini bitirip ihale günü alırız diye tahmin ediyoruz Temmuz ayı içerisinde. Tabii süreci için tam olarak net bir şey söyleyemem ama içimizden geçen niyetimiz bu. İnşallah bu Temmuz ayında ihalesini yapıp bir an önce alana da başlamak istiyoruz." ifadesini kullandı.

 FENER MAHALLESİ'NDE PEYSAJ DÜZENLEMESİ YAPACAĞIZ 
Fener mahallesinde peysaj çalışması yapılacağını da ifade eden Başkan Ömer Selim Alan, sözlerine şu şekilde devam etti: "Zonguldak yıllardan beri hizmeti aç. Hepimiz bunu bekliyoruz. Artık Zonguldak'ın değişmesini bekliyoruz. Bugün de bir mimarımız gelecek İstanbul'dan görevli sokağa çıkma yasağı resmi tatilmiş demiyoruz fener mahallemizde biliyorsunuz bir çalışmamız var. Fener Mahallesi'nde bir peyzaj çalışması yapacağız. Onunla ilgili görüş alışverişinde bulunmak üzere mimarımız burada olacak. Sahil projesi ile beraber varagele ile beraber bağlayıp inşallah yakın zamanda hayata geçireceğimizi düşünüyoruz. Projesi hazır inşallah tez vakitte onları da kamuoyuna açıklayacağız" dedi.

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2020, 07:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER