ZONGULDAK'TA 13 SAĞLIK PERSONELİNİN TESTİ POZİTİF ÇIKTI

ZONGULDAK'TA 13 SAĞLIK PERSONELİNİN TESTİ POZİTİF ÇIKTI

Mil Sağlık Sen Zonguldak İl Temsilcisi Doktor Barış Fidan, bir sağlık çalışanına daha Covid19 teşhisi konulduğunu belirterek 13 sağlık çalışanının pozitif olduğunu söyledi.

Acil servis bölümünde çalışan sağlık personelinin kaçında Covit 19 olduğunu bilmediklerini ve 3 aydır dezenfeksiyon ekiplerinin hastanede dezenfekte işlemi yapmadıklarını anlatan Fidan, “Bugün bir arkadaşımız daha Covid + çıktı. Sadece acil serviste hekim, hemşire, personel dahil 13 çalışan Covid-19 teşhisi aldı. PCR + yanı sıra, BT + bulgu ve antikor + arkadaşlarımızın yanı sıra, hastalığı asemptomatik geçiren kaç arkadaşımız var bilmiyoruz. Bizim çekincemiz bu viruse maruz kalmak değil, boşa kürek çektiğimiz hissine kapılmamızdır. Hastane en son Mayıs'ta dezenfekte edildi. 3 aydır dezenfeksiyon görevlilerini gören olmadı. Personele verilen yemeklerde ikaz etmemize rağmen, plastik kullan at yerine, metal çatal kaşık getirildi ve devam ediyor. Acil servis tüm hastanenin, tomografinin, ziyaretçi, kargocu ve pizzacıların giriş çıkış yolu olarak kullanılıyor. Personel dinlenme alanları penceresiz, havasız, evlere şenlik. Polikliniklerde randevusuz muayene olamayan herkes, sorgusuz acil servise kayıt yapabiliyor.

Türkiye'nin hiç bir hastanesinde müsamaha bulamayan refakatçiler, Zonguldak ta acil kırmızı alana kadar girebiliyor. Hasta yatış alanı zaman zaman pazar yeri görünümüne bürünüyor. Sonra diyoruz ki, bu personel kendini niye koruyamadı?”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER