Zonguldak'ta 19 Mayıs coşkusu

Zonguldak'ta 19 Mayıs coşkusu

Zonguldak'ta 19 Mayıs coşkusu

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının 100. yılı gerçekleştirilen törenlerle kutlandı.
Kutlama etkinlikleri kapsamında, Fevkani Köprüsü üzerinden başlayan ve Zonguldak Valiliği önünde son bulan kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. 
Gerçekleştirilen törene, Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, Askerlik Şubesi Başkanı ve Garnizon Komutanı Ayhan Kafalı, Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Hakan Yağız, Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, Alay Komutanı Albay Gökhan İnan, daire müdürleri, partililer ve  çok sayıda vatandaş katıldı.
Valilik önünde gerçekleştirilen çelenk koyma törenin ardından konuşan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Milli mücadeleyi başlatan sürecin 110 yıl dönümüne ulaşılmış olmanın mutluluğunu ve gururunu hep birlikte yaşıyoruz.
Gazi Mustafa Kemal’in önderliğinde 19 Mayıs 1919’da Samsun’da yakılan İstiklal Meşalesi, Amasya, Sivas ve Erzurum’dan geçerek tüm vatan sathına yayılıştır. Misak-ı Milli’nin ilanıyla girilen yol, Ankara’da Büyük Millet Meclisi’nin açılışıyla yeni bir safhaya ulaşmıştır. 19 Mayıs, esareti kabul etmeyen, hürriyetten vazgeçmeyen, zulme asla boyun eğmeyen milletimizin varoluş mücadelesinin ilk adımıdır. 
Büyük Önder Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak başlattığı milli mücadelemiz Türk tarihinde önemli dönüm noktalarından biridir. Tarihi boyunca bağımsız yaşamış olan Türk Milleti’nin yine dünya üzerinde ki varlığını hür, bağımsız olarak sürdürmesi için buna inanan ve ‘Türk Milletini yine milletin kendi azım ve kararı kurtaracaktır’ diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Türk Milleti büyük bir inançla, azim ve kararlılıkla sürdürülen bu mücadele, imkansızlıklara rağmen zaferle sonuçlanmıştır. 
Cumhuriyetimiz, Millet egemenliğine dayalı olarak inşa edilmiş ve kendisine hedef olarak Muasır Medeniyet seviyesinin üstüne ulaşmayı belirlemiştir. İstiklal mücadelemizin en önemli dönüm noktası olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Gazi Mustafa Kemal’in milletimize armağanıdır. Milli birlik, beraberlik ve dayanışla etrafında şekillenen bu ruh, kurtuluş savaşımızı zafere ulaştıran kararlılık ve inancın ifadesi olduğu kadar halen verdiğimiz mücadelenin de sembolüdür. Milli mücadelede ki inanç, birlik, beraberliğin her zaman örnek alınarak, aynı kararlılıkla sürdürülmesi ülkemizin başarıya ulaşmasında en büyük etken olacaktır. Bunun bozulmasına başta Türk gençliği olmak üzere Türk Milleti aslı fırsat vermeyecektir. 
Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuz olmalıdır. Bayrağımızı hür olarak vatan toprakları üzerinde dalgalanıyorsa, bunu borçlu olduğumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, bizlere bağımsızlığımızı ve devletimizi kazandıran tüm kahramanları, tül şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle yad ediyorum. Gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutluyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 19 Mayıs 2019, 18:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER