Zonguldak'ta 22 kişi de corona virüs tespit edildi...

Vali uyardı: İstanbul'a gidip gelenler dikkat!

Zonguldak'ta 22 kişi de corona virüs tespit edildi...

Vali Bektaş “Zonguldak’ta 22 pozitif vaka var. 62 yasinaki KOAH ve tansiyon hastası olan ve testi pozitif çıkan bir kişi hayatın kaybetti. Tedbirlerimizi almalıyız. 65 yaş ve üstü sokağa çıkmasın"dedi.

Zonguldak valisi Erdoğan Bektaş beraberinde Belediye Başkanı Ömer Selim alan ve İl Sağlık Müdürü Ertuğrul günler ile birlikte basın toplantısı düzenleyerek Corona virüs salgını konusunda kamuoyunu bilgilendirdi.

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, düzenlediği basın toplantısında kentte 22 pozitif koronavirüs vakası olduğunu açıkladı. Bir kez daha evden çıkılmaması yönünde mesaj veren Vali Bektaş, "Herkes kendi OHAL'ini ilan etmeli." dedi. 

Öte yandan Bülent Ecevit Üniversitesi test çalışmalarını tamamladı. Pazartesi günü itibariyle Bülent Ecevit Üniversitesi koronavirüs testlerine başlayacak.

Vali Erdoğan Bektaş: "Zaman zaman imkanlarımız ölçüsünde söyleyebileceğiniz şeyleri söylemeye çalışıyoruz.
Bu Zonguldak'ın yürüttüğü bir mücadele değil ülkede yürüttüğümüz bir mücadele. Bazı sınırlar zorlandığında buna izin verme şansımız yok. Burada ne bana ne de size müsamaha ederler. Rakamlar ve sansasyonlar pesindesiniz ancak işin özü önemli. Bir olayın pozitif vaka olduğunu anlamak için 3 yol var. Kısa test, uzun test, tomogrofi ve semptomlar. Salgın net bir hastalık değil. Semptomlar nedir, ateş, kuru öksürük ve nefes darlığı. Zonguldakta daha çok kuru öksürük olduğunu görüyoruz. Bugün negatif olan yarın pozitife dönebilir. Bugün itibari ile 22 hastamız var ve 1 hastamızı bugün kaybettik. Bunları söylediğimde olay hafifledimi? Hicbir şey değişmedi. Her sokagimizda her mahallemizde her caddemizde bu risk var. Bu sayı Zonguldakta 22 tane midir? Hayır. Bizim test ettiklerimiz bu kadar. Tedbirlerimizi sonuna kadar almamız gerekiyor. Herkes kendi OHAL'ini ilan etmeli. 65 yaş üstü ve kronik hastalar dışarı çıkmayacak. Burada istisna olmayacak çünkü bu kesin daha büyük risk altında. Olabildiğince sokaklardan uzak durarak bu süreci geçirmek istiyoruz. Burada bütün vatandaşlarımızın yardımına ihtiyacımız var."

ALAN: 'TEDBİRİMİZİ ALAMAZSAK İTALYA'DAN FARKIMIZ KALMAYACAK'
Zonguldak'ın maden şehri olması dolayısıyla daha çok risk taşıdığını ifade eden Belediye Başkanı Ömer Selim Alan da özellikle 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlıkları olan vatandaşları bir kez daha uyardı. Vefa Grubunun görev basında olduğunu belirten Başkan Alan, ilgili numaraların aranması gerektiğini bildirdi.

Belediye Başkanı Ömer Selim Alan: "Sayıyı öğrendik ve her geçen gün arttığını da biliyoruz. Bakanligimizdan gelen genelgeler ve emirler doğrultusunda elimizden geleni yapıyoruz. Bütün vatandaşlarımızı düşünüyoruz. Tek isteğimiz var vatandaşımızın kendi kendini düşünmesi. 81 vilayette en riskli illerden biriyiz. Yaşlı nüfusumuz ve kronik rahatsizliklar nedeniyle çok riskiyiz. Evde kalmalı ve tedbir almayız. Ben her gün dışarıdayım. 70 yaşındaki amca bana ekmek almaya çıktım diyebiliyor. Vefa grubundaki arkadaşlarımızada çok teşekkür ediyorum. Can siparane çalışıyorlar. Bir tek isteğimiz var ne olursa olun evde kalın."

GÜNER: PAZARTESİ İTİBARİ İLE TESTLERE BAŞLANACAK
İl Sağlık Müdürü Ertuğrul Güner ise izolasyonun önemine dikkat çekti. 
Ertuğrul Güner:"Bu işi buradan çevirmenin tek yolu var o da izolasyon. Lütfen, bizim evde kalmalarını istediğimiz yaş grubu uyarılara dikkat etsin. Evden çıkmayın, evin içerisine de kimseyi sokmayın. Lütfen izolasyon kurallarına uyalım. Bu işin şakası yok. Virüsün nasıl davranacağı konusunda tahminlerde bulunmakta zorlanıyoruz. Çok fazla enfekte olmuş hastayla karşılaşırsak çok zorlanırız. Lütfen evde kalın."
Öte yandan BEÜ test çalışmalarını tamamladı. Güner, Pazartesi itibari ile testlere başlanacağını belirtti.

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2020, 15:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER