Zonguldak'ta Din Görevlileri Yardıma Koşuyor...

Zonguldak Din Görevlileri Yardımlaşma Derneği, “Toplumda Din Görevlilerini itibarsızlaştırmak isteyen her türlü söylemin karşısında olduğumuzu ısrarla belirtmek isteriz” dedi.

Zonguldak'ta Din Görevlileri Yardıma Koşuyor...

Zonguldak Din Görevlileri Yardımlaşma Derneği, “Toplumda Din Görevlilerini itibarsızlaştırmak isteyen her türlü söylemin karşısında olduğumuzu ısrarla belirtmek isteriz” dedi.

Din görevlileri olarak devletin ve milletin içinde bulunduğu süreçte sorumluluk bilinciyle hareket etmek üzere yola çıktıklarını belirten dernek yöneticileri, “Bizler din görevlileri olarak bu ramazanda camilerimizden, cemaatimizden ayrı kalmanın hüznünü yaşarken ülkemizin ve milletimizin covid-19 nedeniyle yaşamış olduğu bu sıkıntılı sürece sessiz kalamazdık. Bu çerçevede devletimizin başlatmış olduğu ‘BİZ BİZE YETERİZ’ kampanyası için her zaman sahalarda olduğumuzu ve olacağımızı belirtmek isteriz” dedi.

Zonguldak Din Görevlileri Yardımlaşma Derneğince yapılan açıklama şöyle devam etti:

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ERZAK DAĞITTIK

Bizler Zonguldak Din Görevlileri Yardımlaşma Derneği olarak covid-19 nedeniyle işsiz kalan, ticaretine ara veren ve diğer ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız için devletimizin düzenlemiş olduğu ‘BİZ BİZE YETERİZ’ kampanyasına katılmak suretiyle milletimizin yanında olduğumuzu belirtmek isteriz. Diyanet İşleri Başkanlığımız bu yıl Ramazan Ayı temasını “Ramazan ve Sorumluluk Bilinci” olarak belirlemiştir. Din görevlileri olarak devletimizin ve milletimizin içinde bulunduğu bu sıkıntılı süreçte sorumluluk bilinciyle hareket etmek üzere yola çıktık. İşte bu bilinçle ‘BİZ BİZE YETERİZ’ kampanyasında ilan edilen hesap numaralarına din görevlisi arkadaşlarımız, Kur’an Kursu öğreticilerimiz ve diğer çalışanlarımızla birlikte bizler de Din Görevlileri Yardımlaşma Derneği olarak katkıda bulunduk. Genelde ‘BİZ BİZE YETERİZ’ kampanyasına destek verirken, yerelde de Zonguldak Merkez ve köylerde görev yapan din gönüllüsü arkadaşlarımızla çevrelerinde bulunan ihtiyaç sahipleri için erzak kolisi çalışması yaptık. Çünkü ülkemizde olduğu gibi ilimizde de covid-19 salgını nedeniyle işsiz kalan, iş yeri kapanan birçok kişinin bulunduğuna şahit olduk. Bu anlamda dernek yönetimi, üyelerimiz, din gönüllüsü kardeşlerimiz ve esnaf arkadaşlarımızın katkılarıyla 300 adet erzak kolisi temin ederek ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık.

SIKINTILI SÜRECE SESSİZ KALAMAZDIK

Bizler din görevlileri olarak bu ramazanda camilerimizden, cemaatimizden ayrı kalmanın hüznünü yaşarken ülkemizin ve milletimizin covid-19 nedeniyle yaşamış olduğu bu sıkıntılı sürece sessiz kalamazdık. Bu çerçevede devletimizin başlatmış olduğu ‘BİZ BİZE YETERİZ’ kampanyası için her zaman sahalarda olduğumuzu ve olacağımızı belirtmek isteriz. Ayrıca Kızılay’ın Önder İmam Hatipliler Derneği ve Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile beraber yürüttüğü ‘İYİLİK KANIMIZDA VAR’ kampanyasına kan vererek destek olmaya çalıştık. İçinde bulunduğumuz süreçte derneğimize maddi manevi desteklerini esirgemeyen üyelerimize, bütün din gönüllüsü kardeşlerimize, Kur’an Kursu Öğreticilerimize teşekkür ederiz.

MASKE DAĞITIMI YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Din gönüllüsü arkadaşlarımız bir yandan bu kampanyaya destek verirken bir yandan da Vefa Destek Grubunda ve covid 19 izolasyon ev takiplerinde fedakârca görev yapmaktadırlar. Kapı kapı gezerek ihtiyaç sahiplerini ve yaşlılarımızı ziyaret ediyorlar. Dernek olarak Vefa Destek Grubunda görev yapan bütün din görevlisi arkadaşlarımıza, onlarla beraber covid-19 izolasyon takibinde görev yapan evlere ziyarete giden din görevlilerimize ve özel güvenlik görevlilerine maske dağıtımı yaptık. İhtiyaç halinde bundan sonra da maske dağıtımı yapmaya devam edeceğiz.

VEFA GURUBUNA YAPILAN SALDIRIYI KINIYORUZ

Toplumda Din Görevlilerini itibarsızlaştırmak isteyen her türlü söylemin karşısında olduğumuzu ısrarla belirtmek isteriz. Son olarak; yaklaşmakta olan mübarek Kadir Gecesinin ve akabinde kavuşacağımız Ramazan Bayramının ülkemize, milletimize ve bütün İslam alemine hayırlar getirmesini dileyerek, ülkemizin covid-19 nedeniyle içinde bulunduğu bu sıkıntılı süreçten en kısa zamanda kurtulmasını yüce Rabbimizden niyaz ediyoruz. Söz konusu bu salgın nedeniyle tedavi gören hastalarımıza acil şifalar diliyor, vefat eden bütün vatandaşlarımızı rahmetle anıyoruz. Van’ın Özalp ilçesinde hain teröristlerce vefa gurubuna yapılan saldırıyı şiddetle kınıyor şehitlerimize Allah tan rahmet ailelerine başsağlığı diliyoruz İçinde bulunduğumuz şu kritik dönemde gerek hastanede gerekse sahada bir an bile durmaksızın hizmet eden sağlık çalışanlarımıza, güvenlik güçlerimize, din görevlilerimize ve Vefa Destek Grubuna şükranlarımızı sunuyoruz.” 

Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2020, 12:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER