ZONGULDAK'TA ENGELLİLER GÜNÜ KUTLANDI

ZONGULDAK'TA ENGELLİLER GÜNÜ KUTLANDI

Zonguldak’ta 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla valilik binası önünde tören düzenlendi. Pandemi sebebiyle törene katılım az sayıda oldu.

Zonguldak Valiliği önünde düzenlenen törene, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Aile ve Çalışma Sosyal Hizmetler İl Müdürü Veli Köktürk, AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, AK Parti Engelliler Komisyonu Başkanı Mevlüt Akkaya, Kozlu Çatalağzı ve merkezde bulunan çok sayıda engelli Dernek başkanları ile engellileri katıldı.

Törende, Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin tarafından Atatürk Anıtı önüne çelenk sunuldu. 

Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı'mızın söylenmesinden sonra konuşan Dernek Başkanı Hüseyin Şirin, engellerini sorunun çözülmesini istedi.

Sağlık kurulu raporlarında ki sıkıntın hala çözülmediğini, %40 rapor alan engellilerin sağlam muamelesi gördüğünü belirten Sakatlar Derneği Başkanı Hüseyin Şirin ayrıca engelli maaşlarının bağlanması için uygulanan hane gelir testinden vazgeçilerek yalnız engellinin gelirine bakılması konusunun acilen çözülmesi gerektiğini ifade ederek şunları söyledi:

"Türkiye  Sakatlar Derneği Zonguldak şubesi olarak Birleşmiş Milletler tarafından dünya genelinde ilan edilen engellilerin sorunlarının dile getirilmesi  amacıyla 3 Aralık Engelliler Günü ülkemizde de her yıl kutlanmaktadır.

 Dünyada ve ülkemizde devam eden COVİD-19 virüsü nedeniyle büyük sıkıntılar yaşamaktayız etkinliklerimizde mecburen mesafe korumak kaydıyla az arkadaşla yapmak zorunda kaldık. Ülkemizde son yıllarda engellilere büyük hizmetler yapılmasına rağmen ulusal bazda engellerin acil çözülmesini beklediği iki konuyu dile getirmek zorundayız. 

Sağlık kurulu raporları konusunda ki sıkıntı bir an önce halledilmeli engelli olduğu halde %40 rapor alamayan engelliler sağlam muamelesi görmektedir, engelli maaşlarının bağlanması için uygulanan hane gelir testinden vazgeçilerek yalnız engellinin gelirine bakılması konusu acilen çözülmelidir. Engellilerin kullandığı tüm medikal malzemelerde ki Katkı payları alınmamalı veya minimum düzeye çekilmelidir.

2020 yılı e EKPSS ve kura ile kamuya yapılacak olan engelli alımlarında kamuda boş bulunan kontenjanların doldurulmasını tüm engelliler adına talep ediyoruz.

Türkiye sakatlar derneği Zonguldak Şubesi olarak ilimizde erişebilirlik noktasında aile ve Sosyal Politikalar bakanlığı bünyesinde Valilik öncülüğünde kurulan erişilebilirlik izleme ve denetleme komisyonunda başkan ve başkan yardımcısı ile asil üye olarak görev yapmaktayız. İlimizde başta kamu binaları olmak üzere tüm binaları denetlemeye devam ediyoruz.

Türkiye sakatlar derneği Zonguldak Şubesi yönetim kurulu olarak tüm ülkemizin COVID-19 birisinden kurtulması dileğiyle sağlıklı ve mutluluk dolu nice 3 Aralık engelliler günlerinde buluşuruz." dedi.

 

Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2020, 14:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER