Zonguldak TSO'dan Girişimcilik Eğitimi

Zonguldak TSO’dan Girişimcilik Eğitimi

Zonguldak TSO'dan Girişimcilik Eğitimi

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odasının düzenlediği Uygulamalı Girişimcilik eğitimi başladı. Girişimci olmak üzere Zonguldak Ticaret ve sanayi Odasına müracaat eden 30 girişimci adayına eğitmen Ayşegül Savaş Likoğlu tarafından 4 gün 32 saat sürecek olan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi verilecek. Programını başarıyla tamamlayan adaylar sertifika almaya hak kazanacak ve iş planları ile KOSGEB’e başvuru yapabilecekler.KOSGEB tarafından  gerekli şartları yerine getiren ve iş planları uygun görülen girişimcilere, 50 bin liraya kadar hibe, 100 bin liraya kadar da faizsiz kredi imkanı sağlanacak.

Eğitim öncesi açılış konuşması yapan Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Muharrem Sarıkaya  Bölgemizde  istihdamın arttırılmasına yönelik atılacak her adımda  ve  bölgemize fayda sağlayacakher projede  yer almak en öncelikli amacımızdır.Zonguldak TSO olarak belirli aralıklarla Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleridüzenliyoruz. Girişimcilik eğitimleri ile kendi işini kurmak isteyen girişimcilerimize yol göstermeyi ve destek olmayı amaçlıyoruz. Risk alıp üretim yapan istihdam yaratan ve bu amaç doğrultusunda yola çıkmış olan  her birey bizim için çok değerli. Kafasındaki fikirleri, hayalleri gerçeğe dönüştürmek isteyen girişimci adaylarını burada görmek çok güzel dedi.

Girişimcilik Ekosisteminden bahseden Sarıkaya alacağınız bu eğitimle girişimcilik ekosistemine nasıl dahil olacağınızı ve bu ekosistemde nasıl bağlantı kuracağınızı ve işinizi nasıl geliştireceğinizi öğreneceksiniz. Girişimcilik; her zaman olduğu gibi günümüzdede  önemini korumaktadır. Toplumların ileri gitmesi, yeni teknolojilerin üretilmesi ve istihdamın artırılabilmesitoplumdaki girişimci sayısının artması ile doğru orantılıdır. Daha çok iş fikrinin girişime dönüşmesi toplumları ileri götürmektedir.Girişimcilik ekosisteminde,bireylerin kendi işlerini kurabilmelerini sağlayacak ortamın hazırlanması önemlidir.  Burada fikir sahibi olmak yeterli gelmemektedir. Bu ekosistem içerisindeiş fikri olan bireylerin fikirlerini ticarileştirebilmeleri çok önemlidir. Biz oda olarak bundan sonra da siz girişimci adaylarının ve girişimcilerin yanında olmaya devam edeceğiz dedi.

Güncelleme Tarihi: 06 Kasım 2017, 15:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER