ZONGULDAK TURİZM ALTYAPI HİZMET BİRLİĞİ TOPLANDI

ZONGULDAK TURİZM ALTYAPI HİZMET BİRLİĞİ TOPLANDI

Zonguldak Turizm altyapı Hizmet Birliği'nin Aralık 2020 dönemi Meclisi olağan toplantısı Vali Mustafa Tutulmaz başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıya birliğe üye belediye başkanları Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Elvanpazarcık Belediye Başkanı Hüseyin Uzun, Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal,Çatalağzı Belediye Başkanı Adnan Akgün,Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş, İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Ahmet Karayılmaz, il genel meclis üyeleri,  Göbü,Türkali, Yazıcık ve  Kadıoğlu köy muhtarları ile otel yetkilileri katıldı.

Mecliste 2021 yılı gelir-gider bütçesi, 2021 yılı yatırım planı ve çalışma planı görüşüldü ve ayrıca yeni Encümen Üyesi seçildi.

Vali Mustafa Tutulmaz Mecliste yaptığı konuşmada Zonguldak'ta turizm değerlerinin çok yüksek olduğunu söyledi.

100.000 olduğunu bunun 500 bine çıkartmak hedefinde olduklarını ifade eden Vali Mustafa Tutulmaz şunları söyledi:

"Zonguldak'ın en önemli çıkış yollarından birisi de bana sorarsanız turizmdir. Bu alanda da öyle bir yapılanmanın daha önceden olmuş olması yani Tüm belediyelerimizin özel idaremizin , altında birleşmiş olması büyük bir kazanımdır. Ancak bu yapıyı bugüne kadar aktif olarak kullanamamışız gördüğüm kadarıyla. İstiyoruz ki bunu bundan sonra daha aktif kullanalım. Tabii ki aktif kullanmak gerekiyor. Şunu açık bir şekilde vurgulamamız gerekiyor, ilimizin gerçekten turizm değerlerimiz üst düzeyde. Hele endüstriyel mirasla ilgili bölüm diğer yerlerde olmayan, kendine has özellikleri olan bölümleri bünyesinde barındırıyor. Eğer endüstriyel mirası bir şekilde turizme kazandırabilirsek buranın bugüne kadar gelenlerin Çok çok üstünde katlayarak buraya gelmek isteyeceğini açıkça ifade etmek isterim. Evet bir taraftan da doğal güzelliklerimiz var, diğer yerlerde bulunmayan veya benzer bazı yerlerde bundan doğal güzelliklerimizde iyi değerlendirmemiz gerekiyor. İşte şu anda bu yıl ilk etabını başlatmış olduğumuz harmankaya kanyonu‘nun devamı niteliğindeki ikinci bölümü de inşallah ilk yarısında bitirerek Kent ormanıyla birleştirip yani çok güzel bir şekilde hem burada yaşayanlar açısından hem de dışarıdan gelenler açısından güzel bir destinasyon oluşturmayı sağlamış olacağız. Bunun yanında şehir merkezinde yine değişik kaynaklarda şu anda devam eden yatırımlarımız var turizme yönelik, bunları da yine önümüzdeki süreçte turizme kazandırabilirsek buranın merkez itibari ile olumlu yönde değişim sağlanacaktır.

Gümelik porsuk ağacı çok büyük değerdir ilimiz için. Gerçekten önümüzdeki süreçte bu ağacı iyi bir şekilde anlatabilirsek çok sayıda kişi o bölgeye o ağacı görmeye ve o bölgeyi tanımaya gelecektir. Tabii ki o bölgeyle ilgili yol problemlerimiz var gördüğüm kadarıyla onlarda bir şekilde açmamız gerekiyor.Şunu açık bir şekilde ifade etmek isterim ki geçmişte Zonguldak kendin de çok iyi bahsetmiş, yıllarca Zonguldak parlayan bir yıldız olmuş, biz şunu demek istiyoruz artık yeniden Zonguldak diyelim yeniden o eski günlere kavuşacak alternatifler üzerinde duralım.

Bunlardan birisi de turizmdir. Turizim de büyük kazanılar evde ediyor dünya şu anda batıdaki gelişmiş ülkelerin turizm gelirleri en üst düzey de olan ülkeler.

Gelişmişlik sadece sanayi ve tarımla olmuyor çok gönlü olması gerekiyor, bizim ülkemizde şu anda turizm gelirlerinde iyi bir konumda. Tabii ki bu Pandemi dönemi hariç. Ancak şu Pandemi dönemi biraz sarstı dünyada her ülkeyi sarstı gibi tabii ki bizi de sarstı. Türkiye’deki bu turizim gelirinden Zonguldak da bence pay alıyor mu diye sorarsak orada biraz geri kaldığımız rakamlarla gözüküyor. Yıllık 100 küsür 1000’lerde bir ziyaretçi var ilimize. Bu ziyaretçi sayılarını biz 500.000 TL 1 milyon TL kısa sürede çıkarmamız lazım ki burada daha fazla turizmden verim alalım"

Güncelleme Tarihi: 21 Aralık 2020, 16:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER