ZONGULDAK VALİLİĞİNDEN COVİD-19'A KARŞI SIKI TEDBİRLER

ZONGULDAK VALİLİĞİNDEN COVİD-19'A KARŞI SIKI TEDBİRLER

Zonguldak Valiliği, İl Hıfzısıhha kurulu toplantısının ardından, Covid 19 yayılımının önemli kaynakları arasında sayılan düğünler, sünnet törenleri, nişan ve asker uğurlaması gibi etkinliklere getirilen kısıtlayıcı kuralları açıkladı. Havai fişek kullanımı yasaklandı.  Düğünler saate bağlandı, asker uğurlamalarında 1. Derece yakınlar haricinde katılımlar sınırlandı.

Valilikten yapılan açıklamada, İçişleri Bakanlığının talimatları doğrultusunda Vali Mustafa Tutulmaz Başkanlığında toplanan İl Umumi Hıfzısıhha Meclisi’nin düzenleyici kararlar aldığı belirtildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

DÜĞÜNLERDE UYGULANACAK TEDBİRLER

“Covid 19 salgınının yayılımını engellemek amacıyla teması azaltmak için köylerde ve/veya sokaklarda yapılan düğün (Gelin alma, kına vs. dahil) nişan, sünnet düğünü vb. etkinliklerin süresinin aynı gün içerisinde kalacak şekilde gündüz başlangıç saati en erken 13.00, bitiş saati en geç 17.00, akşam başlangıç saati en erken 19.00, bitiş saati en geç 23.00 olarak belirlenmiştir. (Her bir etkinlik için bir zaman dilimi-gündüz veya akşam- seçilebilecektir.

Düğünlerde ateşleyici patlayıcı silah, havai fişek kullanımı yasaklanmıştır.”

ASKER UĞURLAMA TÖREN VE EĞLENCELERİNE KISITLAMA

“Kontrolsüz kalabalıkların oluşmasına neden olan, fiziki mesafe kurallarına aykırılık teşkil eden asker uğurlamalarına (açık veya kapalı yerlerde eğlenceler düzenlenmesi, araç konvoyu oluşturulması, toplu uğurlama vb) hiçbir şekilde müsaade edilmeyecektir.

Askerlik yükümlülerinden askerlik şubelerine sevk işlemleri (Sülüs belgesi verilirken)  yapılırken birliğine teslim olacağı dönemi kapsayacak şekilde başta fiziki mesafe kuralı olmak üzere pandemi tedbirlerini ihlal edecek uğurlama, tören, eğlence, konvoy gibi aktivitelerde bulunmayacaklarına dar İçişleri Bakanlığı’nın 7 Temmuz 2020 tarih ve E. 10889 sayılı yazı ekinde sunulan taahhütname alınacaktır.

Otogar, gar, havaalanı gibi yerlerden yapılacak uğurlamalara askerlik yükümlüsünün birinci derece yakınlarının, (Kardeşleri dahil) katılmasına izin verilmesi, bunun dışında akraba, tanıdık, arkadaş vb. katıldığı toplu uğurlamalara kesinlikle müsaade edilmeyecektir.

Askerlik şubelerince, askerlik yükümlüsünden alınan taahhütnamenin bir örneğinin yükümlünün ikametgah adresine göre ilgili kolluk kuvvetlerine bildirilmesine ve kurallara uyulup uyulmadığı kontrolünün ilgili kolluk kolluk kuvvetlerince yapılacaktır.

Toplum sağlığı açısından oluşturduğu risklerin yönetilebilmesi amacıyla, valiliklerce, pandemi kurallarına aykırı şekilde asker uğurlaması, eğlencesi, töreni veya konvoyu yapması nedeniyle hakkında idari ya da adli işlem tesis edilen askerlik yükümlülerine dair bilgilerin ilgili askeri birliğe (bu kişilerin teslim olacağı) bildirilecektir. Kurallara uymayan vatandaşlarımıza idari para cezası uygulanacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Güncelleme Tarihi: 10 Temmuz 2020, 15:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER