Zonguldak yerli otomobil için en doğru yer

Zonguldak yerli otomobil için en doğru yer

Zonguldak yerli otomobil için en doğru yer

Bilindiği üzere Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğanın himayelerinde yerli otomobil üretimi için çalışmalar başlatılmış ve beş şirketten (Anadolu Grubu, BMC, Kıraça Holding, Turkcell Grubu ve Zorlu Holding) oluşan bir konsorsiyumun bu üretimi yapması kararlaştırılarak Kasım 2017de kamuoyuna duyurulmuş fakat bu yatırımın nerede yapılacağı konusunda kesin bir karar verilmemişti.
Konu ile ilgili Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası ile Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı ortak çalışması sonucu ortaya konan rapor söz konusu yerli otomobilin üretim yeri olarak Filyos Endüstri Bölgesinin belirlenmesinin hem üretim hem de satış için birçok avantajı barındıracağını ortaya koymuştur.
Rapor ilimiz milletvekilleri ve siyasileri ile paylaşılmış ve kendilerinden gerekli görüşmelerde bulunarak söz konusu yatırımın Filyos Endüstri Bölgesine kazandırılması hususunda destek ve yardımları talep edilmiştir.
Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir Türkiyenin hayata geçirmesi gereken en büyük projelerinden biri olan yerli otomobil üretimine Zonguldak olarak talibiz. Bu konuyu ilk olarak Ağustos ayında ilimizde gerçekleştirdiğimiz Ekonomi Zirvesinde TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu dile getirmişti. Yerli otomobil üretimine talip olmamız ilimizin cumhuriyetin ilk sanayi başkenti oluşu ve sahip olduğumuz bilgi ve teknoloji birikimi ile altı gerçekten dolu olan bir taleptir. Bu haklılığımızı ortaya koymak için Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı ile ortak çalışmayla bir rapor ortaya koyduk. Biz bu projeye ev sahipliği yapmayı çok istiyoruz. Raporumuzu ilimiz milletvekilleri ile paylaştık ve kendilerinden bu haklı talebimizi gerekli yerlere ısrarla bildirmelerini talep ettik. Zonguldak sanayi kenti olma anlamında geçmişten gelen tecrübesini bu proje ile harmanlayarak yerli otomobil üretimi konusunda en doğru lokasyon olacaktır. Buna inancımız tamdır. Konunun takibini sıkı bir şekilde yapacağız. Bütün milletvekillerimizden de bu yönde desteklerini bekliyoruz. Bu vesile ile raporumuzu da basın kuruluşlarımızla paylaşıyoruz dedi.

Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2017, 13:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER