ZONGULDAK'A 5 MİLYON LİRA ÖDENEK...

ZONGULDAK'A 5 MİLYON LİRA ÖDENEK...

ZONGULDAK'A 5 MİLYON LİRA ÖDENEK...


AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, aşırı yağışlar sonucu alt yapı hasarları, heyelan ve yangın gibi genel hayatı etkileyen şartların giderilmesi için Afet ve Acil Durum Başkanlığından İlimize 5 milyon 7 bin TL yardım ödeneği aktarıldığını belirtti.

Milletvekili Çaturoğlu yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi;  “Aşırı yağışlar sonucunda İlimize bağlı köylerimizde ve Ereğli Belediyesi hudutları içerisinde meydana gelen alt yapı hasarları, heyelan sonucu yıkılan istinat duvarları ile genel hayatı etkileyen şartların giderilmesi, yine Zonguldak Merkezde yangından etkilenen bir ailemizin acil ihtiyaçlarını karşılamak üzere,Zonguldak Valiliğimiz Afet ve Acil Durum Başkanlığındanacil yardım ödeneği taleplerindebulunmuştu. Hem AFAD Başkanlığı hem de Bütçe görüşmeleri sırasında Maliye Bakanımız Sayın Naci Ağbal ile yaptığımız görüşmeler sonucunda İl Özel İdaresine 4 milyon 800 bin TL, Ereğli Belediyesine 200 bin TL, yangından etkilenen ailenin acil ihtiyaçlarını karşılamak içinde 7 bin TL ödenek aktarılmıştır.

Çalışmalara en kısa sürede başlanarak genel hayatı etkileyen şartalar biran önce ortadan kaldırılacaktır.

Talep edilen ödeneklerin aktarılması nedeniyle başta Maliye Bakanımız Sayın Naci Ağbal’a ve AFAD Başkanı Dr. Mehmet Güllüoğluna teşekkür ediyorum.”

Güncelleme Tarihi: 29 Aralık 2017, 15:27
YORUM EKLE
YORUMLAR
Fatih
Fatih - 6 yıl Önce

Umarim zonguldak a ayrılan. Ödenek inşallah havaya uçmaz malum zatların cebine girmez inşallah

SIRADAKİ HABER