Zonguldak'a müjde!

Zonguldak'a müjde!

Zonguldak'a müjde!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez İlçe Başkanı Fikret Zaman, Zonguldak Belediyesi’nin özellikle alt yapı çalışmaları noktasında güzel çalışmalar yaptığını ve özellikle mahallelerde hummalı çalışmaların devam ettiğini belirtti. Zonguldak için müjde niteliğinde gelişmelerin yaşandığına dikkat çeken Başkan Zaman, 5 Milyon liralık ihalenin yapıldığını asfalt, parken çocuk parkları konusunda çalışmaların yapılacağını belirtti. Ayrıca İller Bankası’ndan onay alınması halinde 16 Milyon liralık kredinin geleceğini ve bu miktarın Zonguldak’ın mahallerinde bulunan sorunlara ilaç olacağının altını çizdi.

CHP Merkez İlçe Başkanı Fikret Zaman, Zonguldak Limanı’nda bulunan kordonda yapılması gündeme gelen yıkımları değerlendirdi. Liman içine yapılacak projeleri hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Zaman, bir hizmetin kamu yararına olması durumunda her zaman arkasında olduklarına dikkat çekti. Zaman ayrıca bölgede nitelikli mekanlara ihtiyaç olduğunu bu yönden projeyi olumlu karşıladıklarını belirtti.
“KALICI ESERLER YAPILMIŞTIR”
Zonguldak Belediyesinin çalışmalarını değerlendiren ve şehre kazandırılan kalıcı eserlerin olduğuna vurgu yapan CHP Merkez İlçe Başkanı Fikret Zaman, “Öncelikle Zonguldak’ın zor şehir olduğunu herkesin bilmesi gerekiyor. Bunu siyasi anlamda değil teknik eleman olarak belirtmek istiyorum. Ne anlamda zor şehir? Yolu nereden geçireceksin? Kanalizasyonu nereden geçireceksin? Durak nereye yapacaksın? Bu anlamada zor şehirdir Zonguldak. Başka nasıl zordur? Biliyorsun Havza-i Fehmiye kanunu şehirde imar noktasında sıkıntılar mevcut. Biliyorsun 2B ile ilgili Türkiye’de 2-3 ilde sıkıntı yaşanıyordu. Bu sıkıntılar ancak ne zaman son bul? Şuan bu sorunlar yeni son buldu. Alt yapı, üst yapı çalışmaları yapacaksın çok doğru. Belediyenin görevleridir bunlar. Yapılmıyor mu? 1980 sonrası en fazla kalıcı yatırım bu dönem yapılmıştır. Başta sahil bölgesine yapılan katı atık bertaraf tesisi. Burada katı atıklar temizlenip denizin 640 metre açığına veriliyor. Tabi halkımız şunu görmedi ki bu tesisi için yaklaşık 8 kilometre boru döşendi. Ayrıca yine bu tesiste gaz elde edilerek bu gazın dönüşümü sonucunda tesisi kendi elektriğinin %30 kadarını üretiyor. Bunu merak eden arkadaşlara oraya giderek bunu görebilirler. Bu yatırım bu dönemde yapılmıştır. Ayrıca yine barajımızda çok eski sistemle çalışan tulumbalar vardı. Maliyetleri çok yüksekti. Ne yaptılar? Bu dönemde bu tulumbaların hepsi değişti maliyetleri eskiye oranlar çok aşağılara düştü. Yine barajda biriken su ile elektrik elde etmek için yoğun bir çalışma var. Burada bedava elektrik elde edilecek” ifadelerini kullandı.
“ZONGULDAK’A MÜJDE VERMEK İSTİYORUM”
Zonguldak halkına müjde niteliğinde açıklamalarda bulunan CHP’li Zaman, “Müjde olarak şunu belirtmek istiyorum. 5 Milyon liralık asfalt ihalesini Zonguldak Belediyesi gerçekleştirdi. Arkasından parke, beton yapıldı. Ayrıca bütün mahallelerde ki mevcut Çocuk parklarının eksiklikleri gözden geçirildi. Oyun parkı olmayan yerlerin tespitleri yapıldı ve yakın zamanda o konuda ihale yapılacak. Gerçekten bu yaz seçim yatırım olarak değil ciddi bir çalışma mevsimi olacak. Aynı zamanda 16 Milyon liralık borçlanmaya gitti belediye. Tabi ki mevcut siyasi iktidarın bunu onaylaması gerekiyor. Onaylarsa eğer cidden şehrin çehresi bu kredi ile değişecek. Bu olmasa bile mevcut yapı ile beraber belediye Zonguldak’ın başta yol işi olmak üzere hepsini halledecektir. Mahallerde gerçekten çok güzel çalışmalar yapıldı. Mesele İncivez mahallesine çıktığımızda çok hummalı çalışmalara tanık oluyoruz. Geçtiğimi aylara oranla bu çalışmaların ne olduğunu görüyoruz. Ayrıca orada çöplük vardı. Cidden çok kötüydü. Sayın Akdemir buraya müdahalede bulunarak oraya konteyner yerleştirdi ve duvarlarına kadar yaptı. Bu bölge 81 ilden gelen öğrencilerimizin, yavrularımızın yuvası konumunda. Buraların gerçekten çok güzel olması lazım. Şunu bilmek lazım ki Zonguldak’ta 1890 yılından bu yana belediye kurumu mevcut. Bir sürü insan görev yaptı burada. Sorunlar bitti mi? Bitmedi. Bitmemeli de çünkü çağın gereklerine göre her dönem şartlar farklılık gösteriyor” dedi.

“LİMAN PROJESİ BAŞLAMALI”
Zonguldak Valisi Ahmet Çınar tarafından açıklanan projeleri değerlendiren ve özellikle liman için düşünülen çalışmaları yerinde bulduklarının altını çizen CHP merkez İlçe Başkanı Fikret Zaman, “Bir iş yapılırken öncelikle her şeye toplum yararı açısından bakacağız. Kim yaparsa yapsın kamu yararı önceliklidir. Yapılan hizmetler toplum yararını ilgilendiriyorsa başımızın üstünde yeri var. Zonguldak sahilinde nitelikli olarak vakit geçirebilecek, gelen misafirleri ağırlama konusunda ciddi bir ihtiyaç var. Bu eksiklik var. Oraya yapılacak olan hizmetler bir an önce yapılırsa kazana halkımız olacaktır” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 14 Nisan 2018, 15:16
YORUM EKLE
YORUMLAR
Vatandaş
Vatandaş - 6 yıl Önce

Aklıma namık kemal geldi.

SIRADAKİ HABER