ZONGULDAKLI TAEKWONDOCU YASİN AÇIKGÖZ ŞAMPİYON OLDU

ZONGULDAKLI TAEKWONDOCU YASİN AÇIKGÖZ ŞAMPİYON OLDU

Uluslararası Türkiye Açık Taekwondo Turnuvası (Turkish Open 2021) Turnuvası 13-15 Mart tarihlerinde İstanbul'da gerçekleşti. Turnuvada gençler kategorisinde Zonguldaklı Taekwondocu Yasin Açıkgöz rakiplerini devirerek şampiyon oldu. Diğer Zonguldaklı Teakvandocular Tuğra Ali Çakıcı ve Efe Haktan Uzun ise madalya alarak, hem Türkiye'yi hem de Zonguldak'ı en iyi şekilde temsil ettiler.

Türkiye Taekwondo Federasyonu tarafından İstanbul'da düzenlenen ve tüm kategorilerde 46 ülkeden 1590 sporcunun mücadele ettiği Turkish Open 2021'de  büyükler kategorisinde 5 sıklette müsabakalar yapıldı ve bu kategoride müsabakalar sona erdi. Paris 2024 Olimpiyat Oyunları için olimpik puan veren turnuvada Türk sporcular,  1 altın, 1 gümüş ve 3 bronz madalya ile tamamladı. Türkiye, böylelikle 16 sıklette yapılan büyükler kategorisi müsabakalarını 3'ü altın, 3'ü gümüş ve 7'si bronz olmak üzere 15 madalya ile tamamladı.

Turnuvanda kadınlar 46 kilo finalinde iki Türk sporcu karşı karşıya geldi. Emine Gögebakan müsabakayı kazanarak tatamiden altın madalya ile ayrılan taraf olurken Fatma Keleş gümüş madalyanın sahibi oldu. Kadınlar 46 kiloda Filiz Ögel, erkekler 74 kiloda Ferhat Muhammet Saroğlu ile 87 kiloda Hasan Can Lazoğlu bronz madalya kazandı.

Turnuvayı Spor Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Baykan ve TMOK Genel Sekreteri Neşe Gündoğan da yerinde takip ederek, dereceye giren sporcuları madalyalarını takdim etti.

Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2021, 16:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER