Zonguldak'ta 214 tane manda dağıtıldı...

Zonguldak’ta 214 tane manda dağıtıldı....

Zonguldak'ta 214 tane manda dağıtıldı...

Zonguldak valisi Ahmet Çınar’ın girişimleri sonucu yıllardır alınamayan mandalar Bitlis’ten alındı.

Zonguldak özel idare müdürlüğünün katkıları ile 214 mandanın dağıtım töreni yapıldı.

Törene vali Ahmet Çınar, Tarım müdürü Cemalettin Çataklı, Çaycuma kaymakamı Serkan Keçeli, TSO Başkanı  Metin Demir, Zonguldak mandacılar birliği başkanı Mustafa Özkan, Bitlis mandacılar birliği başkanı İsmet Çalışır katıldı.

Vali Çınar, törende yaptığı konuşmada, “Bitlis’te 9 bin manda var, Zonguldak ta manda yoğurttu olarak markalaştık, ancak manda sayımız çok az, Mandacılık OSB ile büyük düşünülen bir projeyi hayata geçirmek istiyoruz, Hem ekonomiye canlandırmak hem de istisnamı sağlayacak ileride ihracatı da düşünebileceğimiz büyük bir proje”dedi.

Zonguldak Mandacılar birliği kurucu Başkanı Şenol Çakar, “Vali Ahmet Çınar’a  teşekkür ederken, ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz sayın valim, yıllardır çektiğimiz sıkıntılı ve sançılı süreci, çözdüğünüz için size sonsuz teşekkürler ederiz. Bu çiftçimiz de sizin bize verdiğiniz katkılara çalışarak teşekkür edeceğiz. Bizde çok çalışacağız sayın valim”dedi.

Zonguldak mandacılar birliği başkanı Mustafa Özkan, bu projeyi hayata geçiren Zonguldak Vali Ahmet Çınar’a teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 02 Ocak 2018, 14:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER