Zonguldak'ta 368/1 Kısa Dönem Erler Yemin Etti

Zonguldak'ta 368/1 Kısa Dönem Erler Yemin Etti

Zonguldak'ta 368/1 Kısa Dönem Erler Yemin Etti

ZONGULDAKta temel askerlik eğitimini tamamlayan 368inci kısa dönem erler yemin etti. Törenin ardından askerlerle aileleri arasında duygusal anlar yaşandı.
Gazino Müdürlüğünde düzenlenen törene, Vali Vekili Hüseyin Ergi, Zonguldak Belediye Başkan Vekili Cevat Bulut, Bülent Ecevit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Haluk Güven, daire müdürleri ve asker yakınları katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından İl Jandarma Komutanı Albay Gökhan İnan, temel eğitimi tamamlayan askerlere seslenerek, şöyle dedi:
Bu kutsal ocakta Atatürkçü düşünce sistemi ışığında, aklı ve bilimi rehber edinen gönlü, yurt ve yurttaş sevgisiyle dolu, milli, ahlaki ve insani değerlere bağlı, hukuka ve insan haklarına saygılı, aldığı vazifeyi ‘vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır düsturu ile yerine getiren birer jandarma olarak yetiştirileceksiniz  Taşıdığınız üniforma yüce Türk ulusunun şerefinin bir simgesidir. Bu üniforma yurdumuzun en ücra köşelerinde sizlerin katkılarıyla onurlanacaktır. Türkiye Cumhuriyeti, sizlerin sarsılmaz omuzlarınızda daima yükselecek ve bayrağımız kutsal vatan toprakları üzerinde sonsuza kadar dalgalanmaya devam edecektir.
And içecek erler adına J.Er Okan Çakırın konuşmasının ardından J.Er Hüseyin Bahadır Oğuz tarafından ‘Bayrak adlı şiiri okundu. Ardından Çanakkale Savaşına eli kınalı olarak katılan asker Hasanın hikayesinin anlatıldığı film gösterimi sunuldu. Filmi izleyen bazı aileler ve daire müdürleri gözyaşlarına hakim olamadı. Erler adına J.Er Cengiz Akdağ, yaş kütüğüne plaket çakarken, İl Jandarma Komutanlığına ilk katılan ve eğitimde başarılı olan askerlere protokol üyelerince hediye verildi.
Ardından 40 asker, ellerini Türk bayrağı ve silah üzerine koyarak yemin etti. Jandarma Marşının söylenmesinin ardından tören sona erdi. Törenin sonunda askerler, aileleriyle kucaklaşarak hasret giderdi. Ailelerin çocuklarıyla buluşmasında duygulu anlar yaşandı. Erlerin yakınları yaşadıkları gurur karşısında gözyaşlarını tutamadı. Askerler, ‘Ankaranın bağları eşliğinde oyun oynayarak temel eğitimi bitirmenin sevincini yaşadı.

haber

haber

haber

haber

haber

haber

haber

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 25 Ağustos 2017, 13:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER