Zonguldak'ta 84 sanıklı FETÖ davası devam etti

Zonguldak'ta 84 sanıklı FETÖ davası devam etti

Zonguldak'ta 84 sanıklı FETÖ davası devam etti

ZONGULDAK - Zonguldakta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma sonucunda haklarında dava açılan, 13ü tutuklu, örgüt elebaşı Fetullah Gülenin de aralarında bulunduğu 15i firari 84 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, örgütün ildeki mütevelli heyetinde oldukları iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet ve çeşitli sürelerde hapis cezası istemiyle yargılanan 13ü tutuklu 66 sanık ve avukatları katıldı.

Duruşmada, tutuklu sanıkların yeniden ifade vermesinin ardından avukatları savunma yaptı.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan B.T.Ç, M.F.C. ve Y.Unun adli kontrol ve yurt dışına çıkış yasağı şartıyla tahliyesine hükmetti.

Duruşma, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi, firari sanıkların yakalanma durumuna ilişkin bilgi alınması ve bazı tanıkların dinlenmesi için 9 Şubat 2018e ertelendi.

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, örgüt elebaşı Fetullah Gülenin de aralarında bulunduğu 15i firari 84 sanık hakkında, anayasal düzeni ortadan kaldırmak, silahlı terör örgütüne üye olmak, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etmek suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ile çeşitli sürelerde hapis cezası isteniyor.

Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2017, 18:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER