Zonguldak'ta Muhtarlar Günü Kutlandı

Zonguldak'ta Muhtarlar Günü Kutlandı

Zonguldak'ta Muhtarlar Günü Kutlandı

19 Ekim Muhtarlar Günü Zonguldakta muhtarların yoğun katılımı kutlandı. İlk olarak Atatürk Anıtına Zonguldak Muhtarlar Derneği Başkanı Şerafettin Nas, tarafından günün anlam ve önemini belirten çelenk konuldu.
Valilik Atatürk Anıtı önünde düzenlenen kutlama törenine; Vali Yardımcısı Hüseyin Ergi, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, protokol üyeleri, Muhtarlar Derneği Başkanı Şerafettin Nas, daire müdürleri, muhtarlar ve gaziler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma Nas; Bugünün ‘Muhtarlar Günü ilan edilmesinde başta Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize, Gazi meclisimize, İçişleri Bakanlığımıza ve genelgenin yayınlanmasında emeği geçen Türkiye Muhtarlar Konfederasyonumuza şükranlarımızı sunuyoruz. Yerel yönetimler, gerek demokratik hayatta oynadıkları roller, gerekse kamu hizmetlerinin halka sunulmasında ve erişilmesinde yüklendikleri fonksiyonlar sebebiyle yerel halkın yönetime katılmasının ilk aşamasıdır. Yerel yönetimlerin en küçük birimi köy ve mahalle yönetimleridir. Muhtar kelime anlamı itibariyle; Türk toplumunun tarihsel-geleneksel nitelikleri ile ortaya çıkmış bir kavramdır. Başka bir deyişle; söz sahibi, seçilmiş, eren, ihtiyar anlamı da taşımaktadır. Türkiyede 18 bin 329 köy ve 32 bin 044 mahalle muhtarlığı olmak üzere 50 bin 373 muhtar görev yapmaktadır. Muhtarların sağlıklı örgütlü yapıya kavuşturulması için Türkiye Muhtarlar Birliğinin kurulmalıdır. Bu nedendir ki; seçmen muhtarının 24 saat kapısını çalabileceği, siyasal değil çözüm merkezi olduğunu bildiği bu kurumu kendisine daima yakın hissetmektedir. Keza bizlere göre dünyada örneği olmayan en önemli işlevi de genel/yerel idare arasındaki, iş yükünü çoğaltacak ve zaman zaman çatışmaya oluşacak ortamlardan uzak, vatandaşla devlet kurumlarını karşı karşıya getirmeyen aracı kurum olarak bu sistemde yerini almıştı. Bu duygu ve düşüncelerle bu müessese de görev yapmış arkadaşlarımızı sevgiyle anıyorum. Ayrıca bugün aramızda olmayan, bu müesseseye hizmet etmiş ebediyete göç eden muhtarlarımızı da rahmet ve minnetle anıyorum ve tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar gününü kutluyor, başarılarının devamını diliyorum diye konuştu.
Nas ve beraberindekiler 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla çeşitli ziyaretler gerçekleştirildi.

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 19 Ekim 2017, 09:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER