ZONGULDAK’TA NÖBETÇİ NOTER UYGULAMASI

NOTERLERİN hafta sonları da hizmet vermesine yönelik uygulama bugün başladı.  Adalet Bakanlığı ile Türkiye Noterler Birliğinin nöbetçi noterlik uygulaması başladı.

ZONGULDAK’TA NÖBETÇİ NOTER UYGULAMASI

Zonguldak’ta Adalet Bakanlığı ve Türkiye Noterler Birliği’nin nöbetçi noter uygulaması bu sabah saat 09.00’da başladı.

Türkiye Noterler Birliği tarafından belirlenen Zonguldak 2’nci Noterliği sabah saatlerinde vatandaşlara hizmet vermeye başladı.

Zonguldak 2’inci Noter Katibi Fatma Kaner, özellikle Cuma akşamları işlemlerin yetişmesi için yoğunluğun olduğunu ancak bu uygulama ile birlikte yoğunluğun azalacağını belirterek konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Kaner, “Hafta sonları çalışmaya başladık. Özellikle hafta sonları şehir dışından gelen ve işi olan vatandaşlarımıza kolaylık sağlamayı hedefliyoruz. Genellikle araç satış işlemleri nedeniyle Türkiye’de noterlerde yaşanan bir yoğunluk var ve bu yoğunluğu azaltmak, bir rahatlama sağlamak hedefiyle bu uygulamaya geçildi.  Şu anda noter olarak bizler açığız ama sigorta şirketleri, Şoförler odası ve vergi daireleri de bu işlemler esnasında açık olmalı. Bu da tabi birkaç hafta içerisinde sisteme oturacak. Buna bağlı olarak kurumları da yönlendirecekler. Örneğin bir araç alım satımında plaka değişikliği yapılacak. Ancak hafta sonu olduğu için Şoförler Odası kapalı. Bu kurumlar da bu sisteme tabi olacak ve bu da 3 veya 4 hafta içerisinde sisteme oturacaktır. Bugün ilk gün olduğu için vatandaşlarımızın bilgisi tam olarak yok ve yoğunluk oluşmadı. Arayanlar var onları da bekliyoruz. Bir yoğunluk şu anda yok. Önümüzdeki haftalarda bir yoğunluk bekliyoruz. Sabah 09:00 akşam 17:00 Cumartesi ve Pazar günleri çalışacağız. Bu hafta 2’nci Noter olarak biz çalışıyoruz. Bir dahaki hafta sonu diğer noterimiz olan 1’inci Noter nöbetçi olacak ve çalışacak.” İfadelerine yer verdi.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 07 Nisan 2019, 20:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER