Zonguldak'ta tekstil sektörüne İŞKUR'dan destek

Zonguldak’ta tekstil sektörüne İŞKUR’dan destek

Zonguldak'ta tekstil sektörüne İŞKUR'dan destek

İŞKUR Zonguldak ilde 422 işyerini ziyaret ederek eleman ihtiyaçlarını tespit etti.Piyasanın önde gelen faaliyetleri İmalat, Toptan ve Perakende Ticaret ve İdari ve Destek Hizmet Faaliyetleri sektörlerinde yer almaktadır.
Zonguldak genelinde 20+istihdamlı işyerlerinin %22,6’sında334 kişilik açık iş olduğu tespit edilmiştir. Zonguldak genelinde açık iş oranı %1,4 olarak hesaplanmış ve en yüksek açık iş oranına sahip sektör%4,3 ile İnşaat sektörü olmuştur. Açık işi en çok olan işyerleri%50,5 oranı yine ile İnşaatsektöründendir. İş yeri bazında İnşaat sektörünü ve%33 lük oranla Toptan ve Perakende Ticaretsektörütakip etmektedir.İşverenlerin en çok talepte bulundukları meslekler Makineci (Dikiş), Satış Danışmanı, Ortacı/Ayakçı (Tekstil)’dir. Açık işlerde en çok aranılan ilk üç beceri Fiziki ve Bedensel Yeterlilik,Satış ve Pazarlama Becerisi ileYeterli Mesleki/Teknik Bilgi ve Tecrübe’dir.İşverenler talep ettikleri açık işleri en çokAkraba-eş dost ve İŞKUR aracılığı ile aramaktadır.
Zonguldak ilinde araştırma kapsamındaki 20+ istihdamlı işyerlerinin%38,3’ünde573 kişinin temininde güçlük çekilmektedir. Eleman temininde en çok güçlük çekilen meslekler Makineci (Dikiş), Beden İşçisi (İnşaat), Satış Danışmanı, Garson (Servis Elemanı), Şoför-Yük Taşıma, İnşaat Ustası, Diğer Mobilyacılar ve İlgili İşçiler, Ayakkabı İmalatçısı (Sayacı), Satış Temsilcisi / Plasiyer, Madenci (Genel) meslekleridir.
Zonguldak genelinde 20+istihdamlı işyerlerindebin 15 kişilik istihdam artışı beklenmektedir. İşverenler, 2018 yılı Nisan ayı sonuna kadar istihdamlarının % 4,2 oranında artmasını öngörmektedirler. En fazla istihdam artışı beklenen sektörlerİmalat, İnşaat ile Toptan ve Perakende Ticaret’tir.Makineci (Dikiş), İnşaat İşçisi, Beden İşçisi (İnşaat) mesleklerinde istihdam artışı beklenirkenBeton Transmikser Operatörü, Elektrik-Elektronik Teknisyeni, Haberleşme Sistemleri Teknisyeni / Telekomünikasyon Teknisyeni mesleklerinde istihdam azalışı beklenmektedir.

Güncelleme Tarihi: 11 Ekim 2017, 13:56
YORUM EKLE
YORUMLAR
Tugba
Tugba - 4 yıl Önce

Şu zonkuldakdaki is imkanı yok çalışmak istiyen hanımlar iş bulamıyorlar ?

SIRADAKİ HABER