Zonguldak'taki Fetö davasında 17 sanık yargılanıyor

Zonguldak'taki Fetö davasında 17 sanık yargılanıyor

Zonguldak'taki Fetö davasında 17 sanık yargılanıyor

ZONGULDAK - Zonguldakta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) üye oldukları iddiasıyla haklarında dava açılan, 13ü tutuklu 17 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanıklar ve avukatları katıldı.

Tutuklu sanık Hakan Telli, suçlamaları kabul etmeyerek, Terör örgütüyle hiçbir bağlantım olmadı. Örgütün kapatılan bankasına para yatırmadım. ByLock kullanmadım. Tahliyemi talep ediyorum. dedi.

Uğur Aşkar ise savunmasında, örgütün sohbet toplantılarına katılmadığını ve hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini belirterek, örgütün şifreli haberleşme programı ByLocku kullanmadığını ileri sürdü.

Diğer tutuklu ve tutuksuz 7 sanık da savunmalarında, üzerilerine atılı suçlamaları kabul etmeyerek, tahliyelerini ve beraatlarını talep etti.

Mahkeme heyeti, suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu, suç vasfının lehe değişmesi ihtimalini göz önüne alarak, tutuklu sanıklar A.S.U, E.H. ve S.Snin adli kontrol ve yurt dışına çıkış yasağı şartıyla tahliye edilmesine karar verdi.

Heyet, bazı tanıkların dinlenmesi ve dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 22 Mart 2018e erteledi.

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, FETÖ/PDYye yönelik soruşturma kapsamında 17 sanık hakkında, silahlı terör örgütüne üye olmak suçlamasıyla 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Güncelleme Tarihi: 21 Kasım 2017, 15:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER