ZTSO BAŞKANI DEMİR'DEN PROFSAN'A ZİYARET

ZTSO BAŞKANI DEMİR'DEN PROFSAN'A ZİYARET

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir,  sanayici, ZTSO Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Salih Yılmaz’ın PROFSAN BORU VE PROFİL fabrikasını ziyaret etti.

ZTSO Genel Sekreteri Muharrem Sarıkaya ile birlikte gerçekleşen ziyarette sektörün içinde bulunduğu durum hakkında geniş değerlendirmede bulunan Profsan Yönetim Kurulu Başkanı Salih Yılmaz ile başkan yardımcısı Turgay Yılmaz sektörün pandemi nedeni ile zor bir süreçten geçtiğini, fabrikanın kapasitesinin 3/1 ile çalıştığını, buna karşın 38 kişilik istihdamı koruduklarını ifade ettiler.

Otomotiv, mobilya, beyaz eşya başta olmak üzere çeşitli sektörlerin boru ve profil ihtiyacını karşılamak için 1994 yılında kurulan fabrikanın aylık 4000 ton saç işlediğini ifade eden Profsan Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz ticari faaliyetlerini şöyle özetledi. “ çalışma arkadaşlarımızın tümü çevre yörelerden, köylümüzü, yöre insanımızı da kendimiz gibi sanayici yaptık. Süreç ne kadar zorlu olursa olsun ekibimizi korumanın önemine haiz bir kuruluşuz. Kapasitemiz günlük 6000 bin ton olmasına karşın şu anda günde 1500 ton mamul işliyoruz. Piyasa gerçekten çok zor . yeni makinelerimizi ithal ettik ancak kurmadık.”

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir ile ZTSO Genel Sekreteri Muharrem Sarıkaya’yı fabrikayı gezdiren, hammaddenin boru ve profile dönüşüm hikayesini anlatan duayen sanayici, Zonguldak’ta özel sektörün sanayicilik yapmasının önündeki engelleri tecrübelerine dayanarak aktarırken sivil toplum örgütlerine, özellikle de Ticaret ve Sanayi Odasına büyük görevler düştüğünü kaydederek, Demir’e başarılı çalışmalarının devamı dileğinde bulundu.

ZTSO Başkanı Demir ziyaret sonrasında yaptığı değerlendirmede kentin kendine yetebilir olduğu dönemde, büyük bir risk alarak sanayiciliğe soyunan bu uğurda 35 yıl büyük uğraş veren Salih Yılmaz’ın tecrübelerinin, ticari anlayışının tüm iş insanlarına örnek olması temennisinde bulunarak “ Şanslıyız. ZTSO Yüksek İstişare Kurulumuzda görev alma nezaketini göstermiş olması ve görüşlerini bizimle paylaşması bile bizim için büyük kazanç, İktisat, işletme ve makine öğrencilerinin mutlaka tanışması, dinlemesi gereken büyüğümüz. Üye ziyaretlerimizde örnek iş insanlarının yarattığı eserleri gördükçe daha fazla mutlu oluyoruz.“ şeklinde konuştu.

 

Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2020, 08:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER