ZTSO Moldova'da sempozyuma katıldı!

MOLDOVA'DA SEMPOZYUMA KATILDIK

ZTSO Moldova'da sempozyuma katıldı!

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin DEMİR ve Genel Sekreter Muharrem SARIKAYA ‘’İktisadi Araştırmalar Vakıfı’’ nın Kişinel-Moldova’da gerçekleştirdiği ‘’ Türkiye-Moldova Ekonomik İşbirliğinin Geliştirilmesi Sempozyumu’’na katıldılar. 
Sempozyuma Moldova Ekonomi ve Altyapı Bakanı Chiril GABURICI, Moldova Ekonomi Akademisi Rektörü Prof. Dr. Grigore BELOSTECINIC, Moldova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sergiu HAREA, Moldova Cumhuriyeti Gagavuzya Özerk Bölgesi Başkan Yardımcısı Vadim CEBAN, İstanbul Esenyurt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadi APAK ile Türkiye’den ve Moldova iş dünyasından çok sayıda kişi katıldı. 
Sempozyumda Türk Standartları Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin, Türkiye’nin Ekonomik profili ve Moldova ile potansiyel iş birliği fırsatları; Moldova Ekonomi Akademisi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Corneliu GUTU Moldovanı ekonomik profili ve Türkiye ile potansiyel iş birliği fırsatları; Gagavuzya Başkan Yardımcısı Vadim CEBAN Gagavuzya da yatırım fırsatları ve teşvikler; Avukat Andrei RUSSU Moldova Cumhuriyetinde yabancı vatandaşlar için ikamet ve çalışma izni almada yasal çerçeve sunumu ve Moldova Cumhuriyetinde nasıl iş yapılır; Moldova Sanayi ve Ticaret Odası Uluslararası Ticaret Tahkim Mahkemesi Başkanı Dumitru POSTOVAN Alternatif Uzlaşma Prosedürü olarak Medikasyon ve Uluslararası Ticari Tahkim İş Ortamında Kararlılık; Moldova Cumhuriyeti Ticaret ve Sanayi Odası İkili Meslek Eğitimi Daire Başkanı Rodica BİVOL Moldova Cumhuriyetinde Mesleki Eğitimin Alternatif Bir Yolu Olarak İkili Eğitim; Asena Tekstile Firmasından Ahmet ŞEKERCİGİLLER Türkiye ve Moldova’nın Dış Ticaret Potansiyelini Geliştirmek için Neler Yapılmalı; Moldova Cumhuriyeti Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Natalia CALENİC Uluslararası Ticaret Anlaşmaları ve Tahkim Uygulamasında Moldova Deneyimi; INFINITEKSTIL SRL Genel Müdürü Valdimir SELEZNEV Türkiye’ye ihracat Yapan Moldovalı firmaların Başarı Öyküsü; Türk Moldova İş Adamları Derneği Başkanı Mehmet AKAY İş Dünyası Sivil Toplum Kuruluşlarının Ülke Ekonomisine Katkısı ve Moldova Tecrübesi; SUMMA Genel Müdürü Atilla ŞANCI ve Efes Moldova Genel Müdürü Gökçe YANAŞMAYAN Türk Yatırımcılarının Moldova Deneyimleri ve Başarı Hikayeleri konularında sunum yaptılar. Sunumlar sonrası iki ülkenin iş dünyasından katılımcılar B2B görüşmeler yaparak karşılıklı yapılabilecek yatırımlar konusunda fikir alışverişinde bulundular, mevcut ve yeni yatırım alanları ile ilgili iletişimde olma yönünde fikir birliğine vardılar. 
Sempozyum kapsamında Türkiye Moldova Büyük Elçisi H. Gürol SÖKMEN katılımcılar için Büyükelçilikte bir akşam yemeği vermiş; Moldova Cumhuriyeti Gagavuzya Özerk Bölgesi Başkanı İrina VILAH ziyaret edilmiştir. 
Türkiye – Moldova ekonomik iş birliğinin geliştirilmesi sempozyumu sonrasında açıklama yapan Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin DEMİR ; ‘’Sempozyumda edindiğimiz bilgiler Moldova da yapmış olduğumuz ziyaretler ve incelemeler, iş dünyası ile yapılan yüzyüze görüşmeler neticesinde bir çok alanda iş birliği potansiyeli ve yatırım imkanı olduğunu memnuniyetle müşahede ettik. Devletimiz tarafından Moldova ile ilişkilere çok önem verilmekte olup Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı ( TİKA ) tarafından sosyal ve kültürel alanlarda birçok iş birliği yapılmakta; Kreş, hastane, eğitim merkezi yapılması gibi projeler halen devam etmektedir. Moldova Cumhuriyeti ile yeni iş ilişkileri geliştirmeyi ve üyelerimize yeni iş fırsatları yaratmayı hedefliyoruz’’ dedi.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 18 Eylül 2018, 15:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER