ZTSO Üyelerine Uygun Kredi İmkanı

ZTSO Üyelerine Uygun Kredi İmkanı

ZTSO Üyelerine Uygun Kredi İmkanı

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği öncülüğünde uygulamaya konulan Kobi Destek (Nefes) Kredisi imkanından uygun faiz ve ödeme koşulları ile yararlanabilecekler. Sekiz bankanın (Ziraat Bankası, Halk Bank, Vakıflar Bankası, Türkiye İş Bankası, Garanti Bankası, Yapı Kredi Bankası, Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım bankaları) işbirliği ile uygulamaya giren  Kobi Destek (Nefes) Kredisi için başvurular başladı.
Konu hakkında açıklamada bulunan Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir: “İçinde bulunduğumuz ekonomik süreçte üyelerimizin en önemli sorunlarından birisi finansmana erişimde yaşanan sıkıntılar ve enflasyonun çok üzerindeki kredi faizleridir. Bu nedenle, ülkemiz ekonomisinde önemli yer tutan KOBİ’lerin finansman sorunlarının giderilmesine katkı sağlamak üzere, 2017 ve 2018 yıllarında başarı ile gerçekleştirilen TOBB Nefes Kredisi’nin bu dönem “KOBİ Destek (Nefes) Kredisi” adıyla tekrarlanmasına karar verilmiştir. KOBİ Destek (Nefes) Kredisi’nin bu dönem ilgili banka sayısı artırılmış; Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, İş Bankası, Garanti Bankası, Yapı ve Kredi Bankası, Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım Bankaları olarak sekize çıkmıştır. Bu bağlamda söz konusu bankalar ile TOBB ve KGF arasında bir protokol imzalanmıştır.
Üyelerimiz, Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, İş Bankası, Garanti Bankası, Yapı ve Kredi Bankası, Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım Bankalarının ilimizdeki tüm şubeleri üzerinden söz konusu krediye başvuruda bulunabileceklerdir.  
Kredi toplamda 18 ay vadeli olup, bunun ilk 6 ayı anapara ödemesiz (üyeler ilk 6 ay sadece kredi faiz/kar payı ödemesi yapacak) kalanı ise aylık eşit taksitler halinde 12 ayda geri ödenecektir. 
Kredinin brüt faiz/kar payı oranı aylık % 1,85’dir.    
Kredinin teminatı %85 oranında Kredi Garanti Fonu (KGF) kefaleti ile kalan %15’lik kısım ise ilgili bankanın mevcut kredi teamülleri çerçevesinde şekillenecektir.
Kredi değerlendirme sürecinde Odamız’ın kredi onayına ilişkin herhangi bir etkisi ve referans olma durumu olmayacaktır.   
Protokol imzalanan bankalar tarafından masraf olarak talep edilecek tutar en fazla kefalet oranının %0,03’ü (onbinde üç) ile sınırlı olacaktır.
KOBİ Destek (Nefes) Kredisi’ne başvurular başlamış olup, KOBİ’lerin Destek (Nefes) Kredisi’ne başvurabilmeleri için öncelikle Odamıza gelerek “KOBİ Destek (Nefes) Kredisi Başvurusu İçindir” ibaresini içeren Faaliyet Belgesi almaları (bu belge olmadan banka talep kabul etmeyecektir), daha sonra üyelerimizin Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, İş Bankası, Garanti Bankası, Yapı ve Kredi Bankası, Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım Bankalarının ilimizdeki herhangi bir şubesine giderek bankanın talep edeceği kredi evrakları ile söz konusu krediye müracaat etmeleri gerekmektedir. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği öncülüğünde ve Odamızın da finansal desteği  ile uygulamaya konulan KOBİ Destek (Nefes) Kredisi’nin ihtiyacı olan KOBİ’ler için önemli bir fırsat oluşturulduğunu belirterek üyelerimizin bu imkandan yararlanarak bir miktar nefes alacaklar” dedi.

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 21 Eylül 2018, 18:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER