Hasar 5 milyonu aştı!..

Alaplı İlçesinde geçtiğimiz günlerde yaşanan sel felaketi sonrasında yol açtığı hasarı belirleyen bilir kişi ekiplerinin incelemeleri sonucunda tahmini maliyetinin 5 Milyon TL’yi aştığı bildirildi

Hasar 5 milyonu aştı!..

Alaplı İlçesinde geçtiğimiz günlerde yaşanan sel felaketi sonrasında yol açtığı hasarı belirleyen bilirkişi ekiplerinin incelemeleri sonucunda tahmini maliyetinin 5 Milyon TL’yi aştığı bildirildi.

Alaplı İlçesinde geçen 19 ve 20 Haziran tarihlerinde iki gün boyunca devam eden aşırı yağışların yol açtığı sel felaketinin bilançosu netleşti. Derenin yükselmesi sonrasında birçok yerleşim biriminin sular altında kalmasına, yollarda ve istinat duvarlarında çökmelerin meydana gelmesine neden olan felaketin boyutlarının belirlenmesi amacıyla görevlendirilen ekibin yaptığı tesitler neticesinde selin maliyetinin 5 Milyon (trilyon) TL’yi aştığı kaydedildi.

Bilindiği gibi can kaybına neden olmayan sel felaketinin daha kötü boyutlara ulaşmaması amacıyla başta Alaplı Kaymakamı Emirhan Arıkan ve Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin ekipleri ile birlikte iyi bir sınav vermiş, ortaya koydukları çalışmalarla büyük taktir kazanmışlardı.

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 10 Temmuz 2019, 13:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER