Kantarcı’nın koltuğu Ela Okur’un

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında makamını Atatürk İlkokulu 4’üncü sınıf öğrencisi Ela Okur’a devretti.

Kantarcı’nın koltuğu Ela Okur’un

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında koltuğunu temsilen bir ilkokul öğrencisine bıraktı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından temsili başkan olarak belirlenen Atatürk İlkokulu 4’ncü sınıf öğrencisi Ela Okur, başkan yardımcıları Sude Üstünkul ve Ahmet Kadir Bora,Okul Müdürü Cengiz Erdaşve öğretmen Arzu Karaca ile birlikte Başkan Kantarcı’yı ziyaret etti. Öğrenciler, kendilerini kapıda karşılayan Başkan Kantarcı’ya çiçek sundu. Belediye Başkanlığı koltuğunu devralan Okur, yaptığı açıklamada, “Atatürk İlkokulu’nda okuyorum. 10 dakika öncesinde 4/C sınıfının öğrencisiydim. Şimdi ise Çaycuma temsili belediye başkanıyım. Öncelikle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı en içten dileklerimle kutluyorum. Çaycuma’ya yakışır şekilde çalışmalarınızın yapıldığını görmek hepimizi çok mutlu ediyor. Ama yapılacak çok işler var. Siz zaten bizler için büyükler için çalışıyorsunuz. Yeni kurulan Çocuk Meclisi sayesinde artık biz çocukların da dilekleri dinlenecek. Benim en büyük hayalim Çaycuma’nın masal gibi olması. Çocukların oynayabileceği eğlenebilecekleri alanların artmasıdır. Oyun parklarındaki malzemelerinin daha bakımlı olmasını istiyoruz. Bizler geleceğin sahipleriyiz, arkadaşlarım da benden şunları söylememi rica ettiler. Okuma alanları, çocuk kulüpleri ve biz çocuklara ait spor alanları ve çocuk müzesi istiyoruz. Geleceğimizin güzel olması iç in bizlerin en iyi şekilde yetişmesi gerekir diye düşünüyorum” dedi.

ÇAYCUMA’YI GÜZELLEŞTİRİYORUZ

Daha sonra Başkan Okur, “Atatürk İlkokulunun arkasında dere temizlensin. Havalar ısınmaya başladığı için koku yapmasın. Ayrıca tüm okul bahçelerine çocukların oturması için banklar kurulsun” diyerek Fen İşleri Müdürü Şaban Dirlik’e talimat verdi. Başkan Yardımcısı Sude Üstünkül’ün “Çaycuma’yı tanıtmak için neler yapıyorsunuz” sorusunu yanıtlayan Başkan Kantarcı, “Öncelikle güzel bir şehir yapıyoruz. Çünkü dükkândaki malzeme iyi olacak ki, müşteriler daha çok gelsin. Çaycuma’yı bir dükkân gibi düşünürsek, rafları boş olursa kimse gelmek istemez. Çaycuma’yı güzelleştiriyoruz sonra bu yaptığımız güzel şeyleri de tanıtmak için birçok alanda faaliyet gösteriyoruz. Örneğin, basın yolunu kullanıyoruz. İnterneti, sosyal medyayı kullanıyoruz. Her yıl İstanbul’da önemli bir tanıtım fuarı var. EMİTT fuarına katılıyoruz. O fuarda Çaycuma’yı tanıtıyoruz. Kardeş belediye projelerimiz var. Almanya’nın Lennestadt Belediyesi var. Orada Çaycuma’yı çok iyi tanıyorlar. Hem Türkiye içinde hem yurt dışında Çaycuma’yı tanıtmak için gayret ediyoruz” diye konuştu.

ÜCRETSİZ OTOBÜS SÖZÜ

Başkan Kantarcı, daha sonra daha yapılan projeler ve yeni dönemde yapılacak projeler hakkında temsili başkanla başkan yardımcılarını bilgilendirdi. Yaz tatilinde şehir dışına yapılacak herhangi bir gezi için öğrencilere ücretsiz otobüs sözü de verenBaşkan Kantarcı, öğrencilere, içerisinde Çaycuma’yı tanıcı kartpostal, dergi ve broşürlerin bulunduğu birer çanta da hediye etti.

Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2019, 23:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER