Utku Koleji öğrencileri herkese çoşkulu ve duygulu anlar yaşattı

Kdz. Ereğli Özel Utku Anadolu Lisesi tarafından “18 Mart Şehitleri Anma günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101.yılı dolayısıyla program düzenledi.

Utku Koleji öğrencileri herkese çoşkulu ve duygulu anlar yaşattı
Kdz. Ereğli Özel Utku Anadolu Lisesi tarafından “18 Mart Şehitleri Anma günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101.yılı dolayısıyla program düzenledi.
Özel Utku Anadolu Lisesi çok amaçlı spor salonunda yapılan programa Özel Utku Koleji Eğitim Kurumları Kurucu Müdürü Ali Çataklı, Utku Koleji Okul Müdürü Hülya Çataklı,Kdz.Ereğli Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç Dr İlhan Karataş, Utku Koleji Ortaokulu Müdürü Hüseyin Koca, Okul Müdür yardımcıları Varol Hızal, Güvenç Özveren, Öğretmen ve Öğrenci Velileri katıldı.
 
18 Mart Şehitleri Anma günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101.yılı dolayısıyla ilk gösterim 5-6 ve 7. Sınıflar için yapılırken,2.gösterim 8-9-10-11 ve 12. sınıflar için yapıldı. Son gösterim ise Öğrenci Velileri ve Öğretmenler için yapıldı.
Sunuculuklarını Berrak Nil Mercan ve Anıl Okan Vural’ın yaptığı program Saygı duruşu ve İstiklal okunması ile başladı. Müzik Öğretmenleri Rıdvan Türkekül, Uğur Bostancı ve Serkan Sönmez yönetimindeki Özel Utku Anadolu Lisesi Utku Armoni Orkestrası ve Özel Utku Anadolu Lisesi’nin seslendirdikleri “Çanakkale Türküleri” salonda bulunan herkes tarafından beğeni ile dinlendi.

Programın açılış konuşmasını yapan Özel Utku Anadolu Lisesi Okul Müdürü Caner Özçep, geleceğin şekillenmesi için geçmişin iyi irdelenmesi gerektiğini ifade etti.
Özçep sözlerini şöyle sürdürdü; Çanakkale Zaferi dünya tarihinde bir dönüm noktasının yaşandığı, güç dengelerinin değiştiği, Türk ulusunun belirleyici bir rol oynadığı ve Kurtuluş Savaşı´nın ilk meşalesinin tutuşturulduğu Mustafa Kemal Atatürk´ün önderliğinde kahramanlığın ve fedakarlığın doruk noktasına ulaştığı bir prestij mücadelesidir. Çanakkale Zaferi vatanın bütünlüğü ve ulusun bağımsızlığı söz konusu olduğunda Türk Milletinin neleri başarabileceğinin en güzel kanıtıdır. Türk ulusu bu zaferle kaybettiği özgüvenini yeniden kazanmıştır. Vatan topraklarını canları pahasına koruyan, bizlere bu büyük zaferin gururunu armağan eden başta büyük komutan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu mücadeleye katılan Türk ordusunun kahraman mensuplarını ve bugüne kadar vatanımız uğruna hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anıyor ruhları şad olsun diyoruz.dedi.

ÇÜMEN; ´´ ÇANAKKALE ZAFERİ HEPİMİZE KUTLU OLSUN ´´
Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı yapan Tarih Öğretmeni Esra Çümen, Çanakkale zaferinin tarihin en şanlı zaferlerinden biri olduğunu söyledi. Çümen konuşmasına şöyle devam etti; ´´Barışa adanmış Gelibolu topraklarında yerleri bile belli olmadan yatıyor atalarımız. Güç ve teknolojiye, emperyalizme karşı inanç ve vatan sevgisiyle karşı koyarak bir karış vatan toprağının sayısız cana bedel olduğunu kanıtladılar bize. Gelibolu havasında salınıyor orada can verenlerin anıları. Bu anıları hep yaşatmak, unutmamak, unutturmamak üzere devam etmeliyiz yolumuza. Milletin tek bir vücut olması için, ülkemiz için, hep birlikte huzur içinde yaşamak için tutunacak en şanlı zaferlerden biridir Çanakkale. 101´inci yılında Türk Milleti olarak şehitlerimizi saygı, minnet ve şükranla anıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti´nin yüzyıllarca yaşayacak bir çınar olması için can suyu olan Çanakkale Zaferi hepimize kutlu olsun.

Çümen´in konuşmasının ardından Özel Utku Anadolu Lisesi Öğretmen ve Öğrencilerinin hazırladığı “Çanakkale’den Havadis var” isimli Tiyatro ve Eplik dans gösterimi sahnelendi.
Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2016, 16:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER