&8220;Sözde değil, özde samimiyiz&8221;

&8220;Sözde değil, özde samimiyiz&8221;

Kdz. Ereğli İlçesi&[#]8217;nde, CHP&[#]8217;li Belediye Meclis üyeleri Kadir Ersöz, Cumhur Nalcı Halil Bozkuş ve Hasan Pınarcık´ın, Meclis üyeliklerinin çerçevesini başkalarının çizmesine göz yummadıklarını ve yummayacaklarını söyledi.

CHP&[#]8217;nin dört meclis üyesi yaptıkları basın açıklamasında sözde değil, özde samimi olduklarını ve CHP genel kuruluna taraf olmayı düşünmediklerini kaydederek göreve seçilecek yeni yönetime destek olacaklarını, birlik ve beraberlik içinde çalışacaklarına işaret ettiler.
Belediye Meclis Üyesi olarak seçildikleri günden itibaren ilçe halkına dürüst, şeffaf ve adil olmaya özen gösterdikleri savunulan açıklamada, şunlar kaydedildi:
&[#]8221;Ereğli Belediye binasında olmayan makam kapımızı halka kapatmadık, tam aksine gönül kapımızı sonuna kadar açık tuttuk. Çünkü bizler seçim öncesi bu insanların oyuna talip olurken yine aynı konumdaydık. Seçildikten sonra değişmemiz ve onları dışlamamız insanlığa ve vicdanlara sığmazdı. Sözde değil özde samimi olduk.
Belediye Meclis üyesi seçildiğimiz CHP Ereğli İlçe teşkilatına her zaman destek verdik, vermeye de devam edeceğiz. Bu bağlamda ilçe örgütü ile tam bir uyum içindeyiz.
Belediyenin ve Meclis üyesinin görevi siyaset yapmak değil, icraat yapmaktır. Halkın beklentisi de bu yöndedir. Siyaseti siyasi partiler, örgüt ve teşkilatları vasıtasıyla yapmalılar.
Meclis üyesi olarak İlçe teşkilatının tercih kullanıp insanlar arasında ayrımcılık yapamayız. Teşkilattaki insanların doğdukları yer veya isimleri üzerinde durmuyoruz. Onların parti kimliklerine bakarız. Partiyi temsil etmelerine ancak katkı vermek zorundayız.&[#]8221;

&[#]8220;YÖNETİME TAM DESTEK&[#]8221;
Açıklamada, kongre öncesi &[#]8216;şu seçilirse varım, seçilmezse yokum&[#]8217; şeklinde beyanda bulunanların olduğu anımsatılarak, şöyle denildi:
&[#]8220;Ahmet olursa ben varın, Mehmet olursa ben yokum, diyerek olayı kişiselleştirmek partiye ve Ereğli&[#]8217;ye yapılacak en büyük kötülüktür. Önce örgüt diyemeyen CHP&[#]8217;nin başarısını beklemesin. Biz CHP Genel Merkezi&[#]8217;nin tanıdığı ilçe örgütünü başımızın tacı yapar, askeri oluruz. Ereğli kamuoyuna verilemeyecek hiçbir hesabımız yoktur. Ereğli halkının oylarına talip olurken, kendi çıkarlarımızı, yakınlarımızın çıkarlarını korumak asla aklımızın ucundan bile geçmedi. ERDEMİR&[#]8217;e oğlumuz, Belediye&[#]8217;ye gelinimiz işe alınsın, yeşil alanlarımız revizyonda imar değişikliği yapılsın diyerek ne bir talebimiz, ne de beklentimiz oldu. Meclis üyeliğimizin çerçevesini başkalarının çizmesine göz yummadık.&[#]8221;
SORUMLULUĞUMUZUN BİLİNCİNDEYİZ
Ereğli&[#]8217;nin yararına gördükleri her maddeyi gerek komisyonlarda, gerekse meclis toplantılarında evet diyerek desteklediklerini belirten üyeler açıklamalarını şöyle tamamladı:
&[#]8221;Şimdiden sonra da evet veya hayırdaki kıstasımız sadece Ereğli yararı olacaktır. Yasalara karşı yükümlülüğümüzün ve vicdanlara karşı sorumluluğumuzun bilincindeyiz.
İçinde bulunduğumuz kongre döneminde taraf olmamaya özen gösteriyoruz. Bizi şu veya bu tarafa çekmek çabası içinde olabilirler. Onun adamı, bunun adamı gibi lanse edenler olabilir. Şunun çok iyi bilinmesini istiyoruz. Biz ne kimsenin tarafında, ne de kimsenin adamıyız. Biz sadece ve sadece CHP&[#]8217;nin tarafında ve CHP&[#]8217;nin adamıyız.
Bize destek vererek hizmet bekleyen saygıdeğer Ereğli Halkının güvenlerine layık olmak için çalıştığımızın bilinmesini isteriz.&[#]8221;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 05 Ocak 2012, 15:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER