Çufalı, 1’inci Yaşlılık Şurası’na katıldı

Çufalı, 1’inci Yaşlılık Şurası’na katıldı

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, Cumhurbaşkanlığı himayesinde,Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca düzenlenen 1. Yaşlılık Şurası’na katıldı.

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açılış konuşmasını yaptığı şura, “aktif yaşlanmanın desteklenmesi” ve “yaşlı haklarının güçlendirilmesi” ana temalarıile 20 Şubat Çarşamba günü gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmasında “Dinamik, genç nüfus yapısını sağlam tutmalıyız. Bilhassa bizim gibi ülkeler için nüfus güçtür. Nüfusumuzu en iyi şekilde beslemek, eğitmek, donatmak onlara istihdam alanları oluşturmak, altyapı hizmetleri vermek şartıyla bu gücü kullanabileceğimizi biliyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yaşlılar adına önemli çalışmalar yaptığını belirterek, “Yaşlılık için üzülmek yerine bu dönemimizi en güzel şekilde değerlendirmenin gayreti içinde olmalıyız.Hazırladığımız yaşlıvizyon belgesi ile yaşlılarımızın pek çok alana aktif katılımını amaçlıyoruz. Hiçbir yaşlımızı sokakta veyadört duvar arasında bırakmıyor, hepsine sahip çıkıyoruz”dedi.

Güncelleme Tarihi: 20 Şubat 2019, 20:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER