TERÖR SALDIRISINA TEPKİ GÖSTERDİ

TERÖR SALDIRISINA TEPKİ GÖSTERDİ
Genel Maden İşçileri (GMİS) Genel Başkanı Eyüp Alabaş, teröre tepki gösterdi.
GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, yazılı açıklama yaparak 6 asker ve 2 korucunun şehit olduğu 22&[#]8217;yi aşkın askerin yaralandığı Hakkari&[#]8217;nin Çukurca ilçesindeki Geçimli Karakolu&[#]8217;na yönelik terör saldırısına tepki gösterdi.
Saldırıların ulusu bölmeye gücü yetmeyeceğini belirten Alabaş, şöyle dedi: &[#]8220;Vatanımızın bölünmez bütünlüğüne, ulusumuzun birlik, beraberlik ve huzuruna yönelik alçakça saldırılar yine yüreğimizi yaktı. Bu saldırıda Zonguldak&[#]8217;ın Ereğli ilçesinden Jandarma Er Metin Çevik de şehit olmuştur. Şehitlerimizin acısı yüreğimize düşmüştür. Şemdinli&[#]8217;de iki haftayı aşkın bir süredir süren çatışmalar, terör örgütünün emperyalistlerin emellerine nasıl alet olduklarının da birer göstergesidir. Ülkemizin bulunduğu bölge ateş çemberi iken bunu fırsat bilen eli kanlı terör örgütü, hain saldırılarını artırmıştır. Bölücü terör örgütü ve onun emperyalist destekçileri bilmelidir ki, hiçbir acı, hiçbir saldırı ulusumuzu yıldırmaya, vatanımızı böldürmeye yetmemiştir, yetmeyecektir. Biz maden işçileri olarak ülkemizin huzuru ve kalkınmasının önündeki en büyük engellerden biri olarak gördüğümüz bölücü terörün kökünün bir an önce kazınması için kararlı politikalar uygulanmasını talep ediyoruz.&[#]8221;
Şehitlere rahmet ailelerine sabır dileyen Alabaş, açıklamasını şöyle tamamladı: &[#]8220;Yüreğimize düşen her şehidin acısı, ulumuzun kararlılığını, yılmaz mücadele ruhunu daha da güçlendirmektedir. Ulusumuzun sahip olduğu bu güçle, devletimizin kararlılığı birleştiğinde hiçbir güç karşımızda duramaz.
Şehit ailelerine baş sağlığı dileyen Alabaş, yaralı askerlere ise acil şifa temennisinde bulundu.
Güncelleme Tarihi: 06 Ağustos 2012, 13:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER