Vali Kaban'dan aydınlık yarınlar vurgusu

Vali Ali Kaban, 23 Nisan Ulusal, Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesaj yayınladı.

Vali Kaban'dan aydınlık yarınlar vurgusu

Vali Ali Kaban, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda;

Bugün; Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 97.yılı ile Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aydınlık yarınlarımızın güvencesi sevgili çocuklarımıza armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını Ulusça büyük bir sevinç ve coşku ile kutluyoruz.

   Cumhuriyetimizin en önemli kurumlarından olan, milli irademizin birlik ve beraberlik duygularıyla temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisi, milletimizin bağımsız ve özgür yaşama azim ve kararlılığının en önemli örneğidir.

   Bu itibarla Atatürk’ün önderliğinde başlatılan kurtuluş ve Cumhuriyetimizin kuruluş mücadelesinin başarıya ulaşmasında Türkiye Büyük Millet Meclisinin rolü ve önemi çok büyüktür. Bağımsızlık mücadelesi veren milletimizin, ordumuzun umutlarını güçlendirerek zafere olan inancını, azmini, gücünü arttırmıştır. Türkiye Büyük Millet Meclisi tüm bunları yaparken bağımsız, özgür, egemen bir devletin de temelini oluşturmuştur.

   Milli egemenliğimizin sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açıldığı bu anlamlı günü çocuklarımıza armağan eden Atatürk, onlara duyduğu güveni, sevgiyi, değeri en güzel şekilde göstermiş, Cumhuriyetimizin çocuklarımızın, gençlerimizin güvencesinde onların omuzlarında yükseleceğine, sonsuza dek yaşatılacağına olan inancını ortaya koymuştur.

   Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dünyada çocuklara armağan edilen ilk ve tek bayramdır. Çocuklarımızın bu sorumluluğun bilinci ile hareket ederek çalışacaklarına, Cumhuriyetimizi lider ülke yaparak yaşatacaklarına, aydınlık yarınlarımızın mimarları olacaklarına inancımız sonsuzdur. Bizlerde ülkemizi aydınlık yarınlara taşımaya yönelik tüm çabalarında onlara destek verecek her zaman yanlarında olacağız. 

   Bu duygu ve düşüncelerle saygıdeğer halkımızın ve en değerli varlığımız sevgili çocuklarımızın,  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, saygılar sunuyorum. ifadelerine yer verdi.

Güncelleme Tarihi: 21 Nisan 2017, 10:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER