“BİRLİKTELİK HER ZAMAN GÜÇ DOĞURUR”

10 Ağustosta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçiminde “Çatı Aday” Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek veren,4 Siyasi Parti İlçe Başkanları, Türk Metal Sendikası Kdz Ereğli şubesini ziyaret ederek destek istedi.

“BİRLİKTELİK HER ZAMAN GÜÇ DOĞURUR”

 

gundemeregli.com-Kdz Ereğli’de siyasi parti temsilcileri, 10 Ağustos’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçim çalışmalarının startını verdi. İlk olarak Türk Metal Sendikası Kdz Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş’ı ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)Kdz Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)Kdz Ereğli İlçe Başkanı Talat Şeker, Doğru Yol Partisi (DYP) Ereğli İlçe Başkanı Mustafa Danışmaz ve Demokratik Sol Parti (DSP) İl Başkanı Nedim Ünal, 10 Ağustosta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçiminde “Çatı Aday” Ekmeleddin İhsanoğlu’ na destek istedi.

Yapılan ziyarette 4 siyasi Parti adına konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Kdz Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, 10 Ağustos’ta Türkiye’nin Cumhurbaşkanlığı seçimi yaşayacağını belirterek şunları söyledi;

“10 Ağustosta Türkiye Cumhurbaşkanlığı seçimi yaşayacak, Cumhurbaşkanlığı seçimi ne yazık ki ülkemizin de içinde bulunduğu, ülkemizi de çok yakından ilgilendiren Ortadoğu İslam coğrafyasından çok önemli gelişmelerin olduğu, savaşların olduğu dönemde gerçekleştirilecek ,tabi gönül isterdi ki İslam ve Ortadoğu coğrafyası, dünyanın gündemine mezhep kavgaları ile germesi çokta barışın dostluğun kardeşliğin dayanışmanın olduğu ortamda olsun istiyoruz, Ancak ne yazık ki Türkiye ortadoğuda’ki bu kaos ortamına sürükleniyor gibi bir izlenim var. Bu tür gelişmeler çok ortaya çıkmaya başladı. İşte tamda böyle bir dönemde Cumhurbaşkanlığı seçimine gitmek Türkiyede ki Barış, Huzur ve güven ortamını tesis etmek devletimizin 90 yıldır geliştirmeye çalıştığımız parlamenter, üniter demokratik yapısını korunması ilçede barışın huzurun sağlanarak tüm bölge ünitelerine de barışı huzur ve kardeşliği getirecek bir ortama acilen ihtiyacımız var. Biz bu ay içinde AKP dışındaki neredeyse tüm siyasi partilerin partiler üstü bir anlayışla ortak bir aday olarak çıkarttıkları Prof dr Ekmeleddin İhsanoğlu’nun seçilmesi için, bu sürüklenmeye giden kaos ortamından çıkaracağına inanıyoruz, Ekmeleddin İhsanoğlu’nun arkasında biz bütünleştik, Ülkemizdeki tüm toplumsal kesimlerinde, örgütsel tüm toplumsal kesimlerinde bölgesine barış huzur ortamını sağlayacağı bir adayın etrafında birleşmesini arzu ediyoruz. Bizi tekrar kabul ettiğiniz için teşekkür ediyoruz” dedi.

“EREĞLİ’NİN ÖZLEDİĞİ BİR TABLO”

Türk Metal Sendikası ve ERDEMİR çalışanları adına ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Türk Metal Sendikası Kdz Ereğli Şubesi Başkanı Yusuf Ziya Odabaş, siyasi partilerin bir arada olduğu ve Ereğli’de özlenen bir tablo oluştuğunu belirterek şunları söyledi;“Hakikaten Ereğli’nin özlediği güzel bir tablo, 4 siyasi parti’nin bir arada olduğu ’nu görmekten mutlu oluyorum, Ereğli’de gerçekten özlenen Demokratik bir seçim oluyor. Türkiye’de bu konjektörde neler yaşandığı herkes tarafından bilinmekte, Bunları bizlerde takip ediyoruz. En basit örneği, Bizlerin Iraktaki elçimizin Akıbeti’de belli değil, Kimsenin sesi soluğu çıkmıyor. Konuşulacak çok şey var Türkiye’de, Ekmeleddin bey çok değerli, Türkiye’ye çok katkıları olan çok değerli bir büyüğümüz, sizlerin bu anlamda destek vermesi bizleri mutlu ediyor, Birliktelik her zaman güç doğurur, bizlerde üstümüze ne düşecekse sizlerle yapacağız,Hiçbir zaman Partiye mesafeli değiliz, Daha öncede söyledim Omuz omuza çalışmamız gereken yerde çalışırız, Türkiye için hayırlı olsun” dedi.

Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2014, 11:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER