´´ İddilar asılsızdır ´´

Kdz Ereğli Muhtarlar Derneği başkanı Şükrü Kılıç, basında Ereğli Muhtarlar Derneği Yönetim Kurulu ve kendisi hakkında şahsına yönelik ortaya atılan iddiaları gerçeği yansıtmadığını söyledi.

´´ İddilar asılsızdır ´´

Kdz Ereğli Muhtarlar Derneği başkanı Şükrü Kılıç, basında Ereğli Muhtarlar Derneği Yönetim Kurulu ve kendisi hakkında şahsına yönelik ortaya atılan iddiaları gerçeği yansıtmadığını söyledi. Kılıç şunları söyledi;´´ Basın yayın kuruluşlarından takip ettiğimiz, bahse konu haberlerde, CHP’li il genel meclis üyesi Sadettin Arslan’ın, muhtarlarımıza Karadeniz Ereğli Muhtarlar Derneği Yönetim Kuruluna ve Başkanı olan şahsıma yönelik iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır.

Şahsımın, köy ve mahalle muhtarlarından bölge milletvekilimize destek vermelerine yönelik söylemlerde bulunduğumu iddia eden Sayın Arslan’ın bu sözleri yalan ifadeler olmakla birlikte ‘haddini aşan’ sözlerdir.

Sadece bölgemizde değil, ülke genelindeki muhtarlar derneklerinin, bulundukları bölgedeki mahalle ve köylerde var olan eksiklerin, sorunların giderilmesi adına, muhtarlarımızla bir araya gelmesi, görüşmesi son derece doğaldır.

Zira böyle olmadığı taktirde, iktidarlar aracılığıyla Devlet’ten, yerel yönetimler aracılığıyla da Belediyelerden destek almak pek mümkün olmamaktadır. Kaldı ki Ereğli Muhtarlar Derneği, bizden önceki dönemlerde de bölgesine hizmet getirtebilmek için var gücüyle çalışmış, bu bağlamda belediye başkanları, bölge milletvekilleri, il genel ve belediye meclis üyeleriyle sürekli istişare halinde olmuştur. Dolayısıyla, şahsımın başkanlığındaki dernek yönetimimiz de, benzer istişareleri sürekli yaparak, sorunların giderilmesine, eksiklerin tamamlanmasına gayret etmekteyiz.

Bunun için de, tüm milletvekillerimizle olabileceği gibi, iktidar partisinin Ereğli’den seçilmiş milletvekili Sayın Prof. Dr. Ercan Candan ile daha sık irtibat halinde olmamızdan doğal başka bir şey olamaz.

Elbette iktidarda bir başka parti, bölgemizden de o partinin milletvekili olsaydı, mutlaka aynı diyaloglar kurulacak, bölgeye hizmet alınacaktır.

Kdz Ereğli mutarlar derneği olarak dernek yönetimi ve muhtarlarımız ile birlikte sayın Valimiz sayın Kaymakamımız ilçemizi temsilen sayın  Millet Vekilimizin Profösör Dr. Ercan CANDAN’ın il genel meclis üyelerinin  katkıları ile parke ulaştırılmamış köyümüz ve  ikinci kat asfalt aciliyet sırasına göre programa alınmış olup 2015 yılı içerisinde yapımı tamamlanacak olup ihtiyacı olan köylerimizin şebeke su hat boruları muhtarlara teslim edilmiş, kanalizasyon boruları ihtiyacı olan köyler tespit edilerek boru alımı yapılmış ve dağıtımı yapılacaktır. Bölge bölge  ve birebir muhtarlarımızla yapılan toplantı ve birebir görüşmelerde köyünde ve mahallelerinde sorunlar büyük ölçüde giderilerek yapılan çalışmalardan muhtarlarımız ve derneğimiz memnun olup köylerimizdeki sorunları meclis üyelerimize bildirerek sorunları gidermeye çalışan bir derneği böyle karalamak siyasi bir meclis üyesinin sorumluluğu değildir.

Hal böyleyken, Sayın CHP’li İl Genel meclis Üyesi Arslan’ın başkanlığını onur ve gururla yaptığım Muhtarlar Derneği ve şahsıma ve derneğimizi bu iddiaları atan şahsı şiddetle kınıyor kendisi il genel meclis üyeliğinde yapacak bir iş olmadığından  ortaya attığı iddialara bir anlam veremediğimiz gibi, bunun ‘siyasi’ bir çaba olduğunu da gözden kaçırmıyoruz.

Üstlendiğimiz görev gereği,  kendisini siyasette uzak tutan yönetimimize ve şahsıma yöneltilen bu asılsız iddialar yüzünden, muhtar arkadaşlarımız da acımasızca zan altında bırakılmaktadır.

Siyasi çıkar uğruna ne muhtarlarımızı, ne yönetimimizi, ne de şahsımı zan altında bırakacak bu tür ‘iddiaya dayanan’ açıklamalardan uzak durulmasını rica ediyorum.

Bölgemizdeki basın-yayın kuruluşlarının, Sayın Arslan’a cevap niteliği taşıyan söz konusu  açıklamamıza yer vermesini rica ediyoruz.´´ dedi.

                                       


Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2015, 07:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER