´´Gün her zamankinden daha fazla Cumhuriyete ve Atatürk ilkelerine sahip çıkma günüdür´´

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, 10 Kasım Atatürk´ü anma günü ile ilgili bir mesaj yayınladı

´´Gün her zamankinden daha fazla Cumhuriyete ve Atatürk ilkelerine sahip çıkma günüdür´´

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, 10 Kasım Atatürk´ü anma günü ile ilgili bir mesaj yayınladı. Mesajda şu ifadelere yer verildi;

‘’Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK“benim en büyük eserim” dediği cumhuriyetle, kadın erkek tüm yurttaşlarımızıeşitlemiş, eğitim, sanayi, hukuk ve diğer alanlarda yaptığı devrimlerleülkemizde gelişmiş, çağdaş bir Devlet yapısı oluşturmuştur.

Tüm yaşamını ülkemizin kurtuluşu ve gelişmesi için adayanMustafa Kemal ATATÜRK Ulusal Kurtuluş Savaşını kazanarak özgür bir ülke özgürbir ulus yaratmıştır.

Çağdaş, aydınlık, tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti ne yazıkki çok zor bir süreçten geçmektedir. Cumhuriyetimize, laik sisteme, eşityaşama, kadın erkek eşitliğine yapılan saldırılar kaygı vericidir.

Bu gün her zamankinden daha fazla Cumhuriyete ve Atatürkilkelerine sahip çıkma günüdür.

Aramızdan ayrılışının 77. yılında ilkelerini, düşüncelerinive devrimlerini gelecek kuşaklara aktarmak için var gücümüzle çalışmaya devamedeceğiz.

Yokluğunun 77. Yılında saygı, minnet ve özlemle anıyor,Cumhuriyetin ve Devrimlerinin izinden ayrılmayacağımıza söz veriyoruz. ‘’

Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2015, 09:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER