Belediye Başkanına soruşturma açıldı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, 1993 yılında orman arazisi üzerine yapıldığı için Kandilli Belediye binasının kaçak yapı konumunda olduğu belirtildi.

Belediye Başkanına soruşturma açıldı
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, 1993 yılında orman arazisi üzerine yapıldığı için Kandilli Belediye binasının kaçak yapı konumunda olduğu belirtildi.
Kandilli Belediyesi orman arazisinde yer aldığı ve kaçak olduğu iddiası ile açılan dava devam  ederken, Ereğli Cumhuriyet Savcılığına yapılan şikayet üzerine belediye bahçesinde yapılan Atatürk büstü ve çevre düzenleme inşaatları hakkında Kaymakamlık soruşturma izni verdi.
Belediye binasının bulunduğu arsa tapusunun babası merhum Fevzi Yıldız adına kayıtlı olduğunu ve arsanın 1988’den 2010 yılına kadar olan emlak vergilerini kendilerinin ödediğini iddia eden Ömer Yıldız, arsayı geri alabilmek için hukuk mücadelesi veriyor. Kdz. Ereğli Orman İşletme Müdürlüğü’nden aldığı resmi yazıda Kandilli Belediye binasının yapımı ya da kiralanması hususunda hiçbir anlaşma kaydına rastlanılmadığının belirtildiğini dile getiren Yıldız, mevcut belediye yönetiminin kaçak binada hem inşaat çalışması yaptığını hem de bazı alış veriş merkezlerine bazı bölümleri kiraya verdiğini söyledi. Yapılan şikayetler üzerine savcılığın burada yapılan kaçak yapılaşmalarla ilgili soruşturma başlattığını ve Kdz. Ereğli Kaymakamlığının da soruşturma talebine izin verdiğini belirten Ömer Yıldız, şu an Belediye Başkanı Mustafa Aydın ve sorumlu fen işleri çalışanlarının soruşturma geçirdiklerini anlattı. Arazinin 2B kapsamına alındığını ve kendilerine yeniden verilmesi noktasında açılan davanın devam ettiğini söyleyen Ömer Yıldız, hukuksuzluğun giderilmesini istedi. Yıldız, gazetecilere belediye önünde yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Daha önce yaptığım açıklamada CHP’li Kandilli Belediyesi binasının kaçak ve ruhsatsız olduğunu ifade etmiştim. Bunun resmi belgeler ve idarelerde de kayıtlı olduğunu dile getirmiştim. Burada yapılan bazı inşaat çalışmalarından dolayı savcılık soruşturma başlatmıştır. Savcılığın soruşturma talebine kaymakamlık olur vermiştir. 1991 yılında Kandilli Belediyesi Orman Genel Müdürlüğü’ne izin başvurusunda bulunuyor. Ancak, Kdz. Ereğli Orman İşletmesi Müdürlüğü’nden alınan resmi yazıda Kandilli Belediye binasının kiralanması ya da başka bir hususta her hangi bir izin ya da anlaşma belgesine rastlanılmadığı belirtilmektedir. Burada usulsüzlük devam etmektedir. Ben buradan Sayın valimizi, Kaymakamımızı, iktidar milletvekillerimizi göreve davet ediyorum. Burada kaçak olan binaya bir alışveriş merkezi nasıl kiraya verilebiliyor? AVM adı altında haksız bir rant elde ediliyor. Tapuda arsanın babam Fevzi Yıldız adına kayıtlı olduğu ve maliklerinin de bizler olduğu yazılıdır.”
CHP’li belediye yönetiminin AVM’ye yer açmak için Atatürk büstünün yerini değiştirdiğini ve etrafının briketle örüldüğünü söyledi.
Kandilli Belediyesinin CHP’li Belediye Başkanı Mustafa Aydın da, Ömer Yıldız’ın bu iddialarını çok uzun süredir gündeme getirdiğini ve konunun şu anda yargıda olduğunu söyledi.
Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2015, 11:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
t.s.o
t.s.o - 9 yıl Önce

yıldız ailesi haklı bu yasala ve kanunlar vatandaşa ayrı hukusluk yapan kanun tanımayan chp belde belediyesine ayrımı uygulunuyor yetkililer kaçak yapı için gereken işlemleri yapariken buna nasıl sesizkalınıyor adalet herkesein adaletidir

chpli adaman biri
chpli adaman biri - 9 yıl Önce

sosyal demorat eşitlikten bahseden chp ilçe yönetimi neden açıklamayapmıyor vatandaşlara yapılan haksızlıklaraın yanındayız diyen sn.kartal belde belediyen olan kandilli chp belediyen ruhsatsız kaçak bir bina olarak nasıl binayı kiraya verebiliyor yetimin garibin hakkı yokmu imar mevzuatına göre ruhsatı olmayan tapusu olmayan bina kaçak bina olduğuna göre kaçak binadan kaçak gelir etmek neoluyor soruyoruz burdan chp ilçe yönetimine

BAŞKANIN ADAMLARI
BAŞKANIN ADAMLARI - 9 yıl Önce

BU YEREL BASININ NASIL BESLENDİĞİNİ ANLADIM ŞİMDİ...PİŞİRİN PİŞİRİN MİLLETİN ÖNÜNE KOYUN..LAN BU BİNA YAIPILALI KAÇ SENE OLDU ÇALIŞAN HİZMET EDEN ADAM GELDİYAA BİDE CHP Lİ YA...ALLAHA HAVALE EDİYORUM Sİzi medya.AKP li OLSA BAŞKAN ACABA NELER OLURDU ÇOK MERAK EDİYORUM.

Kenan Gündoğdu
Kenan Gündoğdu - 9 yıl Önce

Sayın belediye başkanım siz o binayı oraya 29 mart 2019 da gelirkenmi getirdiniz.Diyelim ki getirdiniz, önceki belediye başkanım nereden yönetiyordu Kandilli´yi.Ama her olumsuzluktan bir hayır çıkar.bu vesile ile mülkiyet sorunu çözülür.sizler ve kandilli halkı bu olumsuzluktan kurtulur.Çalışmalarınızda başarılar diliyorum.

KANDİLLİ GÖKÇELER
KANDİLLİ GÖKÇELER - 9 yıl Önce

burdan soruyoruz chp belediye başkanı mustafa aydına ben önceki başkanlar gibi olmıcam kendime sövdirmicem hakyemicem kapı kapıoy almak için yalvarır iken nasıl bir anlayıştı.sen bu yerin sorununu t.t.kda madencde çalışıriken çok iyi biliyordun bu işler maden işlerine benzemez kazmayı yannış yere vrdun mustafa aydın yannış bak mülki amirlerbile seni suçlu görerek soruşturma izni vermiş neden meclis üyelerinden bile sakladın soruşturma geçirdiğini bile bilen yoktu verilen oylerın mebalini nasıl ödüceksin

BAŞKANIN ADAMLARI
BAŞKANIN ADAMLARI - 9 yıl Önce

şunu ANLAYALIM MİLLET O BİNA BELEDİYE BİNASIDIR.DEVLETİN BİNASI.MUSTAFA AYDININ DEĞİL.CHP nin hiç değil.

SIRADAKİ HABER