GAZZE İÇİN SİMİT, HURMA VE SU İLE İFTAR AÇTILAR

Ereğli´de yaklaşık 300 kişilik grup Gazzeli Müslümanların yaşadıklarını anlayabilmek için Atatürk anıtı önünde toplanarak simit, hurma ve su ile iftar açtı.

GAZZE İÇİN SİMİT, HURMA VE SU İLE İFTAR AÇTILAR
gundemeregli.com
-Ereğli´de yaklaşık 300 kişilik grup Gazzeli Müslümanların yaşadıklarını anlayabilmek için Atatürk anıtı önünde toplanarak simit, hurma ve su ile iftar açtı. 

Kdz. Ereğli’de aralarında Fedader, Özgürder, AGD, Asder, Seçder, Çınar-Der, Erimder ve Memur-Sen’in de bulunduğu ÜMİD platformu tarafından iftar programı düzenlendi.

İsrail´in Gazze´deki Müslümanlara karşı yaptığı saldırı protesto etmek amacıyla Atatürk anıtı önünde toplanan yaklaşık 300 kişi, Gazzeli Müslümanların acısını paylaşmak ve onları anlamak için oruçlarını simit, hurma ve su ile açtı. İftarın ardından ÜMİD platformu üyeleri toplu halde akşam namazını kıldı. 

Akşam namazının ardından cemaate seslenen Çınar Derneği Başkanı Ömer Faruk Güngör, yapılan etkinliğin de bir ibadet olduğunu söyledi. Güngör daha sonra dünyanın bir çok ülkesinde zumla uğrayan Müslümanlar için cemaate dua yaptırdı. Bazı kadınları duayı gözyaşları içerisinde yaptı. Gazze için yapılan duaya yoldan geçen vatandaşlar da katıldı.
Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2014, 11:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER