SAĞLIK TARAMASI YAPILDI

Zonguldak´ın Ereğli ilçesinde bir özel hastane personeli tarafından İzmirlioğlu Huzurevi´ndeki yaşlılara ziyaret ve sağlık taraması gerçekleştirildi.

SAĞLIK TARAMASI YAPILDI

Zonguldak´ın Ereğli ilçesinde bir özel hastane personeli tarafından İzmirlioğlu Huzurevi´ndeki yaşlılara ziyaret ve sağlık taraması gerçekleştirildi.

Kdz. Ereğli´de faaliyet gösteren bir özel hastanesi yetkilileri ve personelince İzmirlioğlu Huzurevi´ndeki yaşlılar ziyaret edilirken, yaşlılara tansiyon ve şeker ölçümü yapıldı. Hastane personelince hazırlanan börek, pasta ve kekler yaşlılara ikram edildi. Ziyaretler ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Hastane Başhemşiresi Nebahat Uygun, amaçlarının sadece özel günlerde değil, her zaman yaşlıların yanlarında olduğunu göstermek olduğunu söyledi. Huzurevi sakinlerini hem ziyaret hem de sağlık taramasından geçirdiklerini belirten Uygun, &[#]8220;Hastane olarak mesai bitiminde Huzurevini ziyaret etmek istedik. Yeni yılda onları yalnız bırakmamak için birkaç hazırlık yaparak ve sağlık ekibinden hemşireleri, hostesleri alarak ziyaretimizi gerçekleştirdi. Yaşlılarımızın hem tansiyonlarını ölçtük hem de şeker hastası olan varsa onların şeker oranlarını ölçtük. Büyüklerimiz olarak onları ziyaret etmemiz her zaman görevimiz. Bu tüm toplumun görevi bence ve hastane olarak ta bu konuda herkes çok duyarlı olduğu için aynı geleneği sürdürüyoruz&[#]8221; dedi.

Hastane Hasta Hakları ve İç Halkla İlişkiler Sorumlusu Ayşe Atan, huzurevi sakinlerine bu tür ziyaretlerin geleneksel hale getirdiklerini belirterek, &[#]8220;2008 den beri hastane ekibi olarak özellikle hostes arkadaşlarımız bu konuda çok duyarlılar. Evlerinde kendi elleriyle hazırlık yaptılar. Özellikle yaşlılarımızı düşünerek tatlı-şekerli şeylerden kaçındılar. Çünkü daha önceki ziyaretlerimizden deneyimliydik. Onların sevdiği şeyleri yaptık. Onları mutlu gördükçe bizde çok mutlu oluyoruz&[#]8221; diye konuştu.

Ziyaret esnasında huzurevi sakinleri ve hastane personeli arasında duygusal anlar yaşanırken, hastane yetkilileri geleneksel hale getirilen ziyaretlerin önümüzdeki yıllarda da sık olarak tekrarlanacağını belirtiler.

Güncelleme Tarihi: 02 Ocak 2012, 07:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER