Alaplı 20 farklı noktadan izlenecek

Zonguldak Alaplı ilçesinde Akçakoca; Alaplı- Ereğli bölünmüş yollarının dahil, 20 farklı noktaya kurulan mobese sistemi çalışmaları tamamlandı.

Alaplı 20 farklı noktadan izlenecek

Zonguldak Alaplı ilçesinde Akçakoca; Alaplı- Ereğli bölünmüş yollarının dahil, 20 farklı noktaya kurulan mobese sistemi çalışmaları tamamlandı. İçişleri Bakanlığı ve Savunma Sanayi Müsteşarlığı’nın görevlendirmesiyle çalışmalarını yürüten MOBESE çalışmalarını Alaplı’da yürütüyor. Emniyet ve jandarma güçlerinin, suç ve suçluyla mücadele ederken, personel ve araç sayısı gibi konularda büyük önem arz eden mobese sistemi Alaplı’da 20 farklı noktaya kuruldu. 15 adet 360 derece kamera ve 5 adet sabit kamera olmak üzere toplamda 20 adet kamera sistemi kuruldu. Yürütülen çalışmalarla kamera sisteminin kurulacağı direklere kameralar yerleştirildi. Kurulan sistemle; terörle mücadele, suçlu arama ve takip etme gibi çalışmalar için Alaplı’nın giriş ve çıkışlarına 3 tane plaka tanımlama cihazı konumlandırıldı. Ayrıca her noktada yüz tarama sisteminin de ötesine geçen göz tarama özellikli cihazlar da bulunuyor. Her insanın parmak izi gibi gözü de benzersiz olduğu için bu sistemle daha verimli güvenlik önlemleri alınabilecek.

 ALAPLI ARTIK DAHA GÜVENLİ

Alaplı’ya kurulan son teknoloji ürünü sistemle 500 metre kadar mesafeden bir kişinin kolunda bulunan saat görüntülenip saatin kaçı gösterdiği tespit edilebilecek. Yüksek çözünürlüklü kameraların kullanıldığı sistemden elde edilen görüntüler, eş zamanlı olarak Alaplı İlçe Emniyet Müdürlüğü ile izlenebilecek.

YAVUZ: ALAPLI’MIZA HAYIRLI OLSUN

Konuyla ilgili olarak Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Yavuz ise; “İçişleri Bakanlığı ve Savunma Sanayi Müsteşarlığı’nın görevlendirmesiyle çalışmalarını yürüten MOBESE sistem çalışmaları Alaplı’da yürütüyor. Alaplı’da 20 farklı noktaya kurulma işlemleri tamamlandı. 15 Adet 360 derece kamera ve 5 adet sabit kamera olmak üzere toplamda 20 adet kamera sistemi kuruldu. Alaplı’nın giriş ve çıkışlarına 3 tane plaka tanımlama cihazı konumlandırıldı. Alaplı’mıza hayırlı olsun.”dedi.

Bu arada takılan sistemler Adan Zye Aselsanın öncülüğünde tamamen kendi üretimimizden oluşmaktadır.

Güncelleme Tarihi: 26 Mart 2018, 09:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER