Hava kirlenir diyerek karşı çıkılmıştı, şimdi binlerce kişi çalışıyor

Hava kirlenir diyerek karşı çıkılmıştı, şimdi binlerce kişi çalışıyor

Hava kirlenir diyerek karşı çıkılmıştı, şimdi binlerce kişi çalışıyor

1990 yılında; “Erdemir’den sonra Organize Sanayi Bölgesi (OSB) bölgeleri ile Kdz. Ereğli ikinci hava kirliliği kaldırmaz denilerek” şiddetle karşı çıkılan OSB’de bugünlerde binlerce kişi ekmek yiyor. İlk açıldığı yıllarda 400lerde olan işçi sayısı bugünlerde 3 binlere yükselirken, en büyük eksiklik ise bölgede kalifiyeli eleman ihtiyacını karşılayacak meslek lisesi olarak dikkat çekiyor.

HAYAL PROJE DAHA DA BÜYÜDÜ
İlçede OSB arazileri satın alan işadamları ile büyümeye devam ederken, 2 bin metrekarelik OSB arazisinde fabrika sayısı her geçen gün artıyor.
Kdz. Ereğli’de 90lı yıllarda OSB programa alınırken, bir hayal olarak değerlendirilirken, Erdemirden sonra ikinci bir hava kirliliğini kaldırmaz söylemleri bugün işsizliğe büyük çözüm oldu şeklinde değerlendirilmeye başladı.
Uzun yıllar Alaplı OSB ile birleşmesi gündeme gelen fakat bir türlü gerçekleşmeyen proje 200 hektarlık alanı kaplarken, Ereğlinin OSBsini rehabilitasyonunda süratle devam ediyor.

TALEP İLE ARZ ARASINDA UYUMSUZLUK VAR
Vasıfsız iş gücü fazlalığının fazla olduğu ilçede, Sanayicinin kalifiye eleman bulma sorunu her geçen gün artarken, OSB’de işgücü talebiyle işgücü arzı arasında uyumsuzluk, mesleki ve teknik eğitim ile iş dünyası arasındaki kopukluğun en önemli göstergesi olarak dikkat çekiyor.
Açılacak olan Meslek Okulu ile bu sorunun giderilebileceğini kaydeden iş dünyası; “Mesleki ve teknik eğitimde ifade edilen, teorik bilginin alındığı, esas eksikliğin beceri eğitiminde oluyor. Biz de bu eksiklikleri gidermek için mesleki ve teknik eğitim kurumlarımızı devretmeye sokarak, iş gücü talep eden bizlerin bu sorunun aşmayı talep ediyoruz. Uygulamalı dersleri meslek standartlarını sağlayacak seviyeye çıkartmalıyız. Mesleğin itibar algısını da yükselteceğiz. Nitelikli meslek eğitimi öğrencilere vermek amacıyla OSB’ye Meslek Lisesi şart” dediler.

Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2017, 16:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER