Darbe Girişimi Davası Karar

Bartın'daki darbe girişimi davası

Darbe Girişimi Davası Karar

BARTIN - Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, eski Amasra Sahil Güvenlik Grup Komutanı Binbaşı Bünyamin Kopoycu ile eski TCSG 22 bot komutanı Üsteğmen Emre Dündarın yargılanmasına devam edildi.

Bartın Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, anayasal düzeni bozmaya teşebbüs ve silahlı terör örgütüne üye olma suçlarından tutuklu yargılanan sanıklar Kopoycu ve Dündar, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

Tanıkların da dinlenildiği duruşmada, tutuklu sanık eski Amasra Sahil Güvenlik Grup Komutanı Binbaşı Bünyamin Kopoycu, hakkındaki iddiaları kabul etmeyerek tahliyesini istedi.

Kopoycu, 15 Temmuz gecesi herhangi bir hareketinin olmadığını ve botların seyre çıkmasının tamamen güvenlik amaçlı faaliyet olduğunu söyledi.

Darbe girişiminin içine çekilmeye ve kanunsuz mesajlara karşın botları geri döndürdüklerini aktaran Kopoycu, Ben o gece şerefli bir Türk askeri olarak en uygun kararı verdim. Hiçbir suçum yoktur, her şeyim araştırılsın. Biz halen görevdeyiz, sadece uzaklaştırıldık. Tahliyemi ve beraatimi talep ediyorum. dedi.

Eski TCSG 22 bot komutanı Üsteğmen Emre Dündar da hesabını veremeyeceği hiçbir faaliyetinin olmadığını ileri sürerek, Biz herhangi bir suça karışmadık. Yaptığımız her şey kanunlar çerçevesindedir. diye konuştu.

Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, dosyadaki eksikliklerin tamamlanması ve için duruşmayı erteledi.

Bartın Cumhuriyet Başsavcılığınca tutuklu sanıklar eski Amasra Sahil Güvenlik Grup Komutanı Binbaşı Bünyamin Kopoycu ile eski TCSG 22 bot komutanı Üsteğmen Emre Dündar ile 16 tutuksuz sanık hakkında hazırlanan iddianamede şüpheliler, anayasal düzeni bozmaya teşebbüs suçundan ağırlaştırılmış müebbet ile silahlı terör örgütüne üye olma suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istenmişti.

Önceki duruşmada tutuksuz 16 sanığın dosyası davadan ayrılmıştı.

 

Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2017, 11:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER