Tunç; Yeni eğitim ve öğretim dönemi

Tunç; Yeni eğitim ve öğretim dönemi

Tunç; Yeni eğitim ve öğretim dönemi

BARTIN - AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, 2017-2018 Eğitim ve Öğretim yılının başlaması nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Tunç mesajında, AK Parti iktidarı hükumetlerinin birinci önceliğinin eğitim olduğunu, ülkenin 21. yüzyılda önüne koyduğu hedeflere ancak eğitimle ulaşabileceğinin farkında olarak geçmiş yıllarda olduğu gibi 2017de de bütçeden en fazla payın yine eğitime ayrıldığını belirtti.

Milli Eğitim yatırım ödeneklerini son 14 yılda yüzde 389 oranında yükselttiklerini, eğitim sistemini çağın gerektirdiği bir yapıya kavuşturmak için tarihi adımlar attıklarını ifade eden Tunç, şunları kaydetti:

İlk ve ortaöğretimdeki öğrencilerimizin eğitimine katkı sağlamak amacıyla şartlı eğitim yardımını başlattık. 2003den bu yana annelerin hesabına kız öğrenci başına 100 lira, erkek öğrenci başına 85 lira yatırıyoruz. Bu kapsamda Bartında 2003-2016 yılları arasında 4.7 milyon lira şartlı eğitim yardımı yapılmıştır. 2003-2004 öğretim yılından itibaren ders kitapları öğrencilerimize ücretsiz verilmiştir. Okullarımızın tamamına yakını internet hizmetine kavuşarak eğitimde teknoloji devrimi yapılmıştır. Fatih projesi ile okullarımızda yeni bir teknolojik devrim yapılmış, Bartındaki okullara bin 449 etkileşimli tahta, 133 çok fonksiyonlu yazıcı, 9 doküman kamera, bin 910 bilgisayar, 3 bin 872 tablet bilgisayar verilmiş olup okullarımız artık kara tahtadan akıllı tahtalara geçmeye başlamıştır.

- Bartında yurt sayısını arttırdık

Bartında eğitim alanında kısa süre içerisinde önemli başarı elde ettiklerini de aktaran Tunç, Bartın Üniversitesinin kuruluşunun 9. yılında 13 bin öğrenciye ulaştığını da bildirdi.

Tunç, şöyle devam etti:

Bartında yurt sayısını arttırdık. 2010da 500 yatak kapasiteli, 2014de 916 yatak kapasiteli, geçen yılda 292 yatak kapasiteli yeni hizmete giren yurtlarla birlikte, kapasite 2 bin 329ya yükseldi. Yazıcılar Kampüsünde Kredi Yurtlar Kurumuna tahsis edilen 50 dönüm alan üzerinde bin öğrenci kapasiteli yurdun inşaat çalışmaları başladı ve 2018de hizmete açılacak. Bartına hükümetlerimiz dönemlerinde 37 yeni okul kazandırdık. Her alanda büyük yatırımlara imza attık. Gerek yeni üniversite kampüsünde devam eden fakülte inşaatları, gerekse yapımı hızlı şekilde devam eden ilkokul, ortaokul ve lise binaları ile Bartını bir eğitim şehri yaptık. Bartına kazandırdıkları yatırımlar için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğana, Başbakanımıza, Bakanlarımıza teşekkür ediyorum. Yeni eğitim öğretim yılının tüm milli eğitim çalışanları, öğretmen ve öğrencilerimiz için hayırlı ve uğurlu olmasını ve başarılarla dolu geçmesini diliyorum.

Güncelleme Tarihi: 14 Eylül 2017, 12:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER