Çınar: Turizm potansiyelini iyi kullanmalıyız

Çınar: Turizm potansiyelini iyi kullanmalıyız

Çınar: Turizm potansiyelini iyi kullanmalıyız

 Zonguldak İli Turizm Altyapı Hizmet Birliği Başkanlığı görevinde bulunan eski Zonguldak Valisi

Ali Kabanın, Malatya’ya atanması nedeniyle gerçekleştirilen olağanüstü toplantı ile Zonguldak Valisi Ahmet Çınar birlik başkanı seçildi.

Birlik Başkanlığını vekaleten Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir yürütüyordu. Bu nedenle Birlik Başkanını seçmek üzere Zonguldak İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi toplantı salonunda Birlik tüzüğünün 11. maddesi gereğince olağanüstü toplantı yapıldı.

Düzenlenen toplantıya, Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, birliğe üye belediye başkanları, belediye meclis üyeleri ve otel müdürleri katıldı.

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’in yönettiği oturumda, açılış ve yoklamanın ardından, Saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra yapılan seçimler sonucunda birlik üyeleri Zonguldak Valisi Ahmet Çınar’ı birlik başkanı seçerken, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, görevini Vali Ahmet Çınar’a devretti.

Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, Birlik Başkanlığına seçilmesinin ardından yaptığı konuşmada, “Oybirliğiyle beni başkanlığa layık gördüğünüz için teşekkür ediyorum. Bugüne kadar verilmiş olan tüm hizmetlerden dolayı burada bulunan ve bulunmayan bütün arkadaşlarımıza bu şehrin bir ferdi olarak hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Çınar konuşmasında, “Bana Birlik Başkanlığından arkadaşlarımız bahsettiğinde demiştim ki, daha önce hep başkanlığı Valiler mi yapar? diye sorduğumda bana evet dediler. Ben de biraz düşündüm dedim ki, demokrasi ayrı bir şeydir, seçim ayrı bir şeydir” diyerek şunları söyledi:

“Turizm bu çağın ülkemizin en çok ekonomik kalkınma gelişme istihdam anlamında ana dinamiklerimizden bir tanesidir. Zonguldakta bu anlamda potansiyeli yüksek bir ilimizdir. Geçmişte insanlar evlerinde misafirlerini ağırlar dışarıya çıkmazlardı. Şimdi bakıldığında tatilini dışarıda geçiren insanlarımız var. Turizm açısından giderek de bu potansiyel artıyor. Ve böylelikle hizmet anlamında turizm sektörünün büyüdüğü geliştiği anlamına geliyor. Dolayısıyla bizim bu potansiyeli iyi kullanmamız şarttır. Bu bizim görevimizdir.

Biz hepimiz kendi bölgelerimizi beldelerimizi, şehirlerimize bir takım görevler için seçilmiş öne çıkmış insanlarız. Bu görevler bize emanet edilmiştir. Birliğimizin hedefi bu şehrin turizmini geliştirmek kalkındırmak ise bu işi biz yapacağız biz yaparsak olacak yapmazsak olmayacaktır. Hep birlikte daha mikro işler yaparsak daha somut işler ortaya çıkacağını düşünüyorum. Burada özellikle benim açımdan şu belde şu köy elbette ki bir ayrım olmaz hepsi benim için aynıdır. Hep birlikte bu şehrin hangi noktasına olursa olsun iyi bir şeyler yaparsak bu şehrin kazancıdır. Bugün orayı yaparız yarın başka bölgelerin eksiklerini tamamlarız. Hepsini birden yapmamız mümkün olmadığı için bu konuda hepimizin gönlünün cömert olması gerekiyor

Vali Ahmet Çınar’ın konuşmasının ardından Birlik toplantısına katılan Turizm konusunda fikirlerini beyan ettiler.

Güncelleme Tarihi: 14 Eylül 2017, 14:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER