Bu ülke bize gazilerin emanetidir

Bu ülke bize gazilerin emanetidir

Bu ülke bize gazilerin emanetidir

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı Gaziler Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, “Uğruna büyük bedeller ödenerek kazanılan bu topraklar, bizlere, şehit ve gazilerimizin emanetidir” dedi

Çaycuma Belediye Başkanımız Bülent Kantarcı Gaziler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e, 19 Eylül 1921’de gazilik ve mareşallik unvanı vermesi nedeniyle, 19 Eylül’ün, “Gaziler Günü” olarak kutlandığını söyleyen Başkan Kantarcı, “Ulusal kültürümüzde şehitlik ve gazilik erişilebilecek en büyük toplumsal mertebedir. Ülkemizi insanı, savaş yıllarında, hiçbir etnik ayrım gözetmeden yurdumuzun her yerinde omuz omuza düşmana karşı mücadele vermiş, barış ve huzuru sağlayarak gelecek kuşaklara armağan etmiştir. Uğruna büyük bedeller ödenerek kazanılan bu topraklar, bizlere, şehit ve gazilerimizin emanetidir. Kore ve Kıbrıs örneğinde olduğu gibi yurtdışında da barış için savaşan kahramanlarımız canlarını hiçe sayarak dünyanın her yerinde barış ve huzuru sağlamak için mücadele etmiştir” dedi.

GAZİLER ARASINDA AYRIM YAPILMAMALIDIR
Kantarcı açıklamasını, “Gösterdiği özverileriyle hepimize örnek olan gazilerimizin bu fedakârlıklarına yaraşır şekilde yaşamlarını sürdürmelerini sağlamak, sorunlarına duyarlılıkla yaklaşarak, ihtiyaçlarının karşılanması için çaba göstermek hepimizin duyması gereken bir toplumsal sorumluluktur. Devletin, gaziler arasında hiçbir ayrım yapmadan gereken değeri ve önemi vermesi gerekir. Tüm olanaklar zorlanarak gazilerimizin yaşam koşulları çok daha iyi hale getirilmelidir. Bu duygu ve düşüncelerle başta ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, ülke topraklarını koruma, vatanın milletin bölünmez bütünlüğünü sağlama, demokrasiyi savunma uğruna şehit düşmüş, sonrasında ebediyete göçmüş ve halen hayatta olan bütün gazilerimizin aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyor, kendilerine bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Tüm ulusumuzun gaziler günü kutlu olsun’’ sözleriyle bitirdi.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2019, 13:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER