Çocuklar hem okudu, hem de başkan ağırladı

Çocuklar hem okudu, hem de başkan ağırladı

Çocuklar hem okudu, hem de başkan ağırladı

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı eğitim gönüllüsü Gülhan Çetin’in uzun süredir yürüttüğü “Çocuklar kitap okuyor” etkinliğinin bu ayki bölümüne konuk oldu. Zonguldak Kültür ve Eğitim Vakfının destekleriyle yapılan etkinlik Atatürk Kültür Merkezi brifing salonunda yapıldı. Etkinliği ZOKEV Yönetim Kurulu Başkanı Kürşat Coşgun ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra çocukların aileleri de izledi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında yapılan çalışmada Atatürk’ün “Nutuk” adlı eserinden bölümler okuyan 15 çocuk, Gülhan Çetin’in yönlendiriciliğiyle okudukları bölümlerin müzakeresini yaptı. Çocuklar daha sonra Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı ile de bir sorulu cevaplı bir söyleşi yaparak etkinliğe başka bir boyut kazandırdı. Etkinliğin sonunda ZOKEV tarafından her çocuğa, sosyal medyada bir araya gelen Zonguldaklıların oluşturduğu “67’liler Platformu” tarafından temin edilen Yılmaz Özdil’in Mustafa Kemal adlı eseri armağan edildi.


ÇETİN: “HAYAL KURMAYI VE KENDİLERİNE HEDEF BELİRLEMEYİ BAŞARAN BİR NESİL İSTİYORUZ”

Eğitim gönüllüsü Gülhan Çetin etkinlik öncesi yaptığı konuşmada, “Katılımcı genç kardeşlerimiz ile birlikte kitap okumaya, okudukça aydınlanmaya devam ediyoruz. Düşünen, sorgulayan, analiz edebilmeyi başaran ve hayal kurmayı ve kendilerine hedefler belirlemeyi başaran genç bir nesil için bir nebze de olsa biz de elimizi taşın altına koyuyoruz. Bugün, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında yüce Atatürk’ün ‘Nutuk’ adlı kitabını okuyarak tartışma yapacağız.  Bugün davetimizi kırmayıp yoğun gündeminde yar ayırarak buraya kadar gelen Çaycuma Belediye Başkanımız Sayın Bülent Kantarcı’ya çok teşekkür ediyorum. Etkinliğimizi destekleyen ZOKEV Yönetim Kurulu’na da ayrıca teşekkür borcumuz var. Bu etkinliklere çocuklarımızın yaşamlarına güzel bir iz bıraktığımız inancı içindeyiz” dedi.


KANTARCI: “EN İYİ YETİŞTİRDİĞİMİZ BEYİNLER YURTDIŞINA GİDİYOR”

Daha sonra söz alan Bülent Kantarcı ülkenin aydınlık geleceği için çocukların eğitiminin önemine değindi. Eğitmenin de yeterli olmadığına işaret eden Kantarcı, “En iyi yetiştirdiğimiz beyinler yurtdışına gidiyor. Bunu da engellememiz, onların ülkede kalacağı koşulları oluşturmamız lazım” dedi. Daha sonra çocuklar Nutuk’ta bölümler okuyarak orada anlatılmak istenenler konusunda bir tartışma yaptı. Tartışmanın ardından Başkan Bülent Kantarcı ile sorulu cevaplı bir söyleşi gerçekleştiren çocuklar sordukları sorular ve kendilerine yönelen sorulara verdikleri yanıtlardaki düzey dikkatleri çekti. Çocuklara Çaycuma Belediyesinin çocuklar ve gençlerle ilgili yaptıklarını anlatıp öğrenmenin önemi üzerine bilgilerini paylaşan Kantarcı öğrenmenin okulla sınırlı olmadığını hayat boyu süren bir süreç olduğunu kaydetti. Eleştirel akılla ilgili fikirlerini de söyleyen Kantarcı sözlerini, “Size bir emrim var. Kim olursa olsun size söylenen hiçbir şeyi mutlak doğru olarak kabul etmeyin. Mutlaka sorgulayın. Akıl terazinizde tartın, ondan sonra kabul edin ya da reddedin” diyerek tamamladı.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 28 Nisan 2019, 15:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER