Şehir yaşamının stresinden kurdulduk.

Şehirden köye dönüp, hayvancılıkla gelirlerini artırdılar

Şehir yaşamının stresinden kurdulduk.

ZONGULDAKın Çaycuma ilçesinde uzun yıllar market işletmeciliği yaptıktan sonra Basat köyüne yerleşip tavuk ve koyun yetiştiriciliğine başlayan 41 yaşındaki Arzu ve 44 yaşındaki Mehmet Tabakoğlu çifti, şehir stresinden kaçıp köy yaşamını tercih ederek gelirlerini de artırdı.
3 çocuklu Tabakoğlu çifti, Çaycumada uzun yıllar market işletmeciliği yaptı. Şehir hayatında bunalan çift, 5 yıl önce köylerine dönerek koyun ve tavuk yetiştiriciliğine başladı. Çift, 2 yıl önce Fransadan ithal ettikleri Charollais ırkının da aralarında bulunduğu farklı ırklarda 200ün üzerinde koyunun sahibi oldu. Arzu ve Mehmet Tabakoğlu çifti, koyun ve tavukları satarak hem gelirlerini artırırken hem de şehir yaşamından kaçıp köy hayatı yaşamaya başladı.
Arzu Tabakoğlu, insanların kent merkezlerine göç ederken kendilerinin tersini yaparak köyü tercih ederek hayata yeniden başladıklarını söyledi. Yetiştirdikleri hayvanları satarak yılda 60 bin TLnin üzerinde gelir elde ettiklerini anlatan Tabakoğlu, Dükkanımız vardı bizim. Ama daha az kazanıyorduk. Ve çok stresli bir iş yapıyorduk. İnsanlarla uğraşıyorduk. Sonra dükkanım nedeniyle sosyal hayatımın olmadığını fark ettim. Kapattım dükkanı. Tamamen tavuk ve koyunla ilgilenmeye başladık. Bizim yerli koyundan iki katı et veren Charollais koyunu ile geliri daha da artırdık. Şehir yaşamının stresinden kurdulduk. Burada daha doğal stresten uzak yaşıyoruz dedi.
Mehmet Tabakoğlu da bu iş sayesinde Kırıkkale Üniversitesi Veteriner Fakültesi 4üncü sınıfta eğitim gören oğlu Mücahit Tabakoğlu ve Kastamonu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümünde eğitim gören kızı Gamzenur Tabakoğlu ve ortaokula giden oğlu Onat Tabakoğlunu okuttuğunu söyledi. Tabakoğlu şöyle konuştu:
Bizim arazimiz geniş. 12 ay meramız var. İnsanlar gelsin görsünler. Boşu boşuna asgari ücrete hamallık yapmasınlar. Bu koyunlar para yemiyor. Nisan ayından bu yana 1 lira para harcamadan büyüdüler. 100 tane de yavru sattık. Çocuklarım bu sayede okuyor. Bu bölgede fazla hayvana bakan olmadığı için talep çok fazla diye konuştu.

haber

haber

haber

haber

haber

haber

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 18 Kasım 2017, 10:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER