BU SAATTE PAYDOS MU OLUR?

BU SAATTE PAYDOS MU OLUR?

gundemeregli.com- Çocuklarının akşam karanlığında okullarından paydos etmelerine tepki gösteren öğrenci velileri, ilk önce okul önünde sonrada Kaymakamlık binası önünde tepkilerini dile getirdi.

Kdz. Ereğli ilçesinde 2012-2013 eğitim-öğretim yılı Turgut Reis İlköğretim Okulu&[#]8217;nda sancılı başladı. Okulda &[#]8220;öğlenci&[#]8221; olan çocuklarının derse öğlen 14.00&[#]8217;de girip, akşam 19.30&[#]8217;da çıkmasına tepki gösteren velililer, önce okul binası önünde sonra İlçe Mille Eğitim Müdürlüğünün de içersinde bulunduğu Ereğli Kaymakamlığı önünde tepkilerini dile getiren eylem yaptı.

Turgut Reis İlköğretim Okulu Müdürü Peder A. Selim ile görüşen ve çocuklarının erken saatte okuldan çıkmalarını isteyen onlarca veli, tatmin edici cevap alamayınca Ereğli ilçe Milli Eğitim Müdürü Abdulselam Aksoy ile görüşmek için okul önünden öğrenci ve aileleri ile birlikte Kaymakamlık binası önüne geldi.

Burada Naile Bingöl önderliğindeki 5 kişilik gurup kalabalığı temsilen Milli Eğitim Müdürü Aksoy ile görüşerek sorunun aşılmasın ve çocukların daha erken bir saatte paydos etmesini istediklerini ifade etti.

Bunun üzere Aksoy bu tasarrufun okul yönetiminde olduğunu belirterek, bu konu hakkında okul yönetiminin vereceği kararı uygulayacaklarını kaydetti.

Aksoy, &[#]8220;Okulun vereceği bir karar. Sizlerin sıkıntılarını anlıyoruz ve bu sıkıntının giderilmesi için ne gerekiyorsa yapacağız. Okul yönetimi bazı düzenlemeler yapabilir&[#]8221; dedi.

Bu açıklamadan tatmin olmayan kalabalığı temsilen görüşmeyi gerçekleştiren veliler, konu ile ilgili dilekçelerini Aksoy&[#]8217;a teslim ederek, görüşmeyi tamamladı. Ardından kendilerini bina önünde bekleyen diğer velilerle yaptıkları görüşmeyi aktardı.

Verilen cevaba büyük tepki veren veliler sorunun çözülmesi için tekrar toplu halde okul binasına gider Okul müdürü ile görüştü.

Çocuklarının akşam kararlığında sokakta olmasının kendilerini üzdüğünü anlatan veliler, &[#]8220;çocuklarımızın başına her şey gelebilir onların akşam: 19.30 dan sonra çıkmalarına göz yumamayız bu konuyu bir şekilde çözüme kavuşması için her türlü girişimde bulunacağız&[#]8221; dediler.

Güncelleme Tarihi: 03 Ekim 2012, 13:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER