DENİZ KİRLİLİĞİ´NE KARŞI SAVAŞ AÇILDI

DENİZ KİRLİLİĞİ´NE KARŞI SAVAŞ AÇILDI

gundemeregli.com-

Kdz. Ereğli Liman Başkanlığı ve Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları işbirliği ile Kdz. Ereğli İzmirlioğlu İlköğretim Okulu öğrencilerine yönelik deniz kirliliği ile mücadelede tatbikatı düzenlendi.

Erdemir limanın da düzenlenen tatbikatta öğrencilere deniz kirliliği ile mücadelede yapılması gerekenler anlatıldı.

Tatbikat ile ilgili bilgiler veren Kdz. Ereğli Liman Başkanı Ahmet Turgay Okur, denizlerin taşımacılık ve turizm amacıyla kullanılmamsı, evsel, endüstriyel atıkların arıtılmadan veya kısmen arıtılarak denize verilmesi, deniz kazaları sonucu meydana gelen petrol akıntıları, akarsulardan denizlere ulaşan tarımsal atıkların kirlenmeyi meydana getiren başlıca etkenler olduğunu söyledi.

Öte yandan tatbikat gereği Erdemir Limanı Kargo-1 rıhtımında bağlı bulunan Hicri Kaan isimli gemide yakıt ihmali esnasında denize bir miktar diesel oil sızdığı gemi kaptanı tarafından ihbar edildi, olay meydana gelir gelmez Liman Tesisi ve gemi kaptanı tarafından Liman başkanlığına ve ilgili kurumlara kirlilik bilgisi ulaştırıldı. İlgili liman tesisi ihbar bilgisini alır almaz acil müdahale ekibi ve gerekli ekipman, donanım ile olay yerine intikal etti. Meydana gelen sızıntının yayılmamasını önlemek amaçlı Erdemir-II römorkörü ile gemi çevresine 250 metre bariyer çekilmiş ve kirlilik kontrol altına alındı. Emici bariyer ve emici pedler ile müdahaleye devam edilmiş ve olay yerine getirilen yağ toplayıcı ile bariyer içerisinde kalan yakıt toplanarak depolama tanklarına alınırken bu işlemler sonucunda deniz yüzeyinde oluşan kirlilik giderilmiş olup tatbikat başarı ile tamamlandı. Tatbikatta ayrıca öğrencilere bilgiler verilirken, öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edildi, yemek ikramında bulunuldu.

Güncelleme Tarihi: 21 Mart 2013, 15:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER