HAFTA SONU DÜKKAN AÇMAYA YENİ DÜZENLEME

HAFTA SONU DÜKKAN AÇMAYA YENİ DÜZENLEME
Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ZESOB) Başkanı Muharrem Coşkun, hafta sonu tatili ruhsat ve harçları hakkında yeni düzenleme yapıldığını bildirdi.
ZESOB Başkanı Muharrem Coşkun, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu tarafından, hafta tatili ruhsatları ile ilgili esnafın mağduriyetini gidermek adına, TESK Başkanı Bendevi Palandöken önderliğinde Ankara 1. İdare Mahkemesine açılan davanın temyizde incelenerek Danıştay 8. Dairesi&[#]8217;nin ilanıyla kesinleştiğini belirtti.
394 Sayılı Hafta Tatili Ruhsat Kanunu&[#]8217;nun dördüncü ve beşinci maddelerinde belirtilen işyerlerinin tarifeden çıkartıldığını açıklayan Coşkun, şöyle dedi:
&[#]8220;Buna göre, lokantalar, fotoğrafhaneler, kahvehaneler, fırıncılar, yalnız sebze, yaş meyve ve tütün satanlar, matbaalar, münhasıran yevmi gazete bayileri, umumi bahçeler, tiyatrolar, spor, konferans ve konser salonları, sinemalar, halkı eğlendirmeye mahsus oyun mahalleri, kulüpler, piyango bileti satış şubeleri, hanlar, oteller, hamamlar, liman, iskele ve istasyon, gümrük ve antrepolardaki tahmiliye ve nakliye şirket ve cemiyetleri, yapıcılık, tuğlacılık gibi işlerle, tütün, incir, üzüm, meyan kökü, zeytin, ağaç palamudu, susam, fındık, pancar gibi zirai ve sinai muhsulatın işlenmesi ve manipülasyonu gibi açık havada ve senenin bir kısmında yürütülen veya faaliyeti ve hatıra eşya satan ticarethane ve müesseseler, nalbantlar, alet ve edevatı ziraiye tamircileri tarifeden çıkartılmıştır. Buna göre, Hafta Tatili Hakkında Kanunun dördüncü ve beşinci maddelerinde yer alan yukarıda belirtilmiş olan esnaf ve sanatkarlarımız Pazar günü işyerlerini açmaları için belediyeden ruhsat alarak harç ödemeleri gerekmemektedir. Yine aynı kanuna göre, kasaplar da Pazar günü saat 13.00&[#]8217;e kadar belediyeden ruhsat alarak harç ödemeden işyerlerini açık bulundurabileceklerdir. Ankara 1. İdare Mahkemesi ve Danıştay 8. Daireleri&[#]8217;nin kararları doğrultusunda, Zonguldak&[#]8217;taki belediyelerin hafta tatili harç parası almamaları gerektiğinden tüm belediye başkanlarımızın bu konuda gerekli hassasiyet göstermelerini rica ediyorum.&[#]8221;
Güncelleme Tarihi: 19 Şubat 2012, 13:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER