Tersaneler Alaplı’da canlanıyor

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde Demir Gemi Sanayi tarafından dolgusu tamamlanan tersanede 6 adet balıkçı ve 5 bin tonluk gemi yapım çalışmalarına başlandı.

Tersaneler Alaplı’da canlanıyor

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde Demir Gemi Sanayi tarafından dolgusu tamamlanan tersanede 6 adet balıkçı ve 5 bin tonluk gemi yapım çalışmalarına başlandı.

Alaplı Tersaneler Bölgesi´nde 2010 yılında yer tahsisi yapılarak ölüce mevkisinde dolgu çalışmalarına başlayan Demir Gemi Sanayiye ait tersanede 6 adet balıkçı motoru ve 5 bin tonluk gemi kızaklara konuldu. 400 metre derinliğinde ve 500 metre de enindeki 219 dönümlük alanda 3 milyon çeşitli katogoride taş dolgu malzemesi ile dolgu yapılarak kurulan tersanede yeni siparişlerle 10 işçi çalışmaya başlarken tersanede bundan sonraki etapta 60 işçinin çalışması hedefleniyor.

Alaplı Belediyesinin de araç desteği verdiği tersane için siyasilerin ve sivil toplum örgütlerinin de harekete geçmesi ve Alaplı’ya yapılan bu yatırıma sahip çıkması bekleniyor.

Demir Gemi Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Uzundemir, Alaplı Belediyesine kendilerine vermiş olduğu destekten dolayı teşekkür ettiklerini belirterek, “Tersanemizin sahası belediyemiz tarafından düzenlendi. Tersanemizde şu anda 4 tane balıkçı motoru imalatına başladık. 5 bin tonluk gemi siparişini de kızağa koyduk. İnşallah bu sayımızı arttıracağız, ilerleyen günlerde 2 tane daha balıkçı motorunu kızağa koyacağız. 5 bin tonluk gemi için kredi işlerimiz var, kredi işlerimizi bitirmeye çalışıyoruz. Kredi işini çözdükten sonra bu gemimizin yapımına devam edeceğiz. Tersanemizde 10 işçi çalışıyor. İnşallah ilerleyen günlerde 60 işçinin çalıştığı bir tersane olacağız. Ben bizlere destek veren Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin ve Belediye Meclis Üyemiz Yaşar Çevik’e çok teşekkür ediyorum” dedi.

CHP Alaplı Belediye Meclis Üyesi Yaşar Çevik’te “ Sanayici ve İş adamımız Ali Uzundemir bundan birkaç hafta önce belediye ziyaretinde bizlere tersanede balıkçı motorlarını yapacağını, ama tersanelerde biraz düzeltilecek yerler olduğunu bunun içinde kendilerine acil olarak kepçe lazım olduğunu söyledi. Bizlerde hemen kendilerine bir kepçe tahsis ettik. Şu anda kendisini ziyarete geldik. Ben şahsen bir balıkçı teknesi olarak biliyordum. Ama tersanede 4 tane balıkçı motorunu görünce heyecanlandım, çok mutlu oldum. Kendisi ilerleyen günlerde bu sayının 6’ya çıkacağını söyledi. Bu Alaplı için ve bizim için gurur verici durum, biz belediye olarak kendilerine her zaman desteğe hazırız ki desteği zaten veriyoruz. Bu desteği siyasiler ve sivil toplum örgütlerinden de bekliyoruz. Bizim bölgemizin en önemli gelir kaynaklarından birisi tekne ve gemi imalatı inşallah bunun arkasından ahşap yatçılık ta başlar. Biliyorsunuz tersaneler bölgesinde binlerce işçimiz çalışıyordu. Şimdi faaliyet yok, İnşallah buralarda da bir canlanma başlar. Burada bir denizimiz varken okyanus aramaya da hiç gerek yok, Alaplı’daki bu denizi en iyi şekilde iş adamlarımıza teşvik etmemiz gerekir. Önümüzdeki günlerde bu sektörde faaliyet gösteren iş adamlarımızla görüşmelerde bulunacağız. Alaplı’mıza bölgemize istihdam sağlamak için çalışmalar yapacağız. Bu gibi iş adamlarının desteklenmesi lazım, Ali Uzundemir geçmişte Alaplı’da çok büyük gemilerde yaptı. Bunun önünün de açılması gerekmektedir. Ben kendisini tebrik ediyor, başarılar diliyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 02 Kasım 2015, 11:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER